ΑρχικήΝέαΛ. Αυγενάκης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Στόχος η εξωστρέφεια - Να γίνουμε χρήσιμοι...

Λ. Αυγενάκης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Στόχος η εξωστρέφεια – Να γίνουμε χρήσιμοι στον αγροτικό κόσμο

2 λεπτά ανάγνωσης

Η πρώτη επίσκεψη της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι νέοι στόχοι πάνω στους οποίους θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συζητήθηκαν κατά τη πρώτη επίσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε εποπτευόμενο οργανισμό του υπουργείου. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη τόσο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και του ΥΠΑΑΤ.

- Advertisement -

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εντοπίστηκαν ζητήματα τα οποία μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα ώστε «να γίνουμε πιο χρήσιμοι για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον κόσμο ο οποίος εξαρτάται άμεσα και έμμεσα από το ΥΠΑΑΤ» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

   Το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια αλλά και σε «μια σειρά πρωτοβουλιών που “κουμπώνουν” στην πολιτική νερού που θέλουμε να χτίσουμε σιγά σιγά» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός τονίζοντας ότι μεγάλο ζήτημα είναι επίσης «η εκπαίδευση και η κατάρτιση, στόχοι τόσο της διοικήσεως του Οργανισμού, του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού».

- Advertisement -

   Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η εξειδίκευση σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει ότι «θέλουμε να έχουμε γρήγορες αποφάσεις και αποτέλεσμα» γιατί «οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τις υπηρεσίες και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με ταχύτερο ρυθμό».

   Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν υπογράμμισε ότι βάρος θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση/κατάρτιση και τη καινοτομία. «Ο ΕΛΓΟ παράγει καινοτομία και πρέπει να φέρουμε την καινοτομία» υπογράμμισε.

- Advertisement -

   Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει διασύνδεση της παράδοσης, των εξαιρετικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

   

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας