Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαμία: Ολοσχερής καταστροφή του κέτερινγκ που ευθύνεται για τις τροφικές δηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΛαμία: Ολοσχερής καταστροφή του κέτερινγκ που ευθύνεται για τις τροφικές δηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών
spot_img

 Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της πυρκαγιάς.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, στάχτες έγινε το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις χθες το βράδυ. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η παραγωγός των σχολικών γευμάτων που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές δημοτικού στη Λαμία, με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cibum η εγκατάσταση ήταν καινούργια μόλις έξι μηνών και εκεί μαγειρεύονταν και συσκευάζονταν τα σχολικά γεύματα για τα δημοτικά σχολεία της περιοχής όπως και για το μουσικό σχολείο. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η εταιρεία έφτιαχνε και τα γεύματα και για το νοσοκομείο της Λαμίας.  Πάντως η κτηνιατρική Υπηρεσία έχει πάρει ήδη δείγματα φαγητού από την εγκατάσταση από την ίδια ημέρα των καταγγελιών, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, καθώς σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά το ίδιο φαγητό που είχαν καταναλώσει και οι 30 μαθητές γυμνασίου σε νησί του ΒΑ Αιγαίου που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το 2021. Σύμφωνα με τους γονείς που ζήτησαν ήδη την παρέμβαση της δικαιοσύνης, τα έντονα συμπτώματα έμετου, πόνου στο στομάχι και διάρροιας ξεκίνησαν για τα παιδιά μισή ώρα μετά την κατανάλωση του φαγητού. Αυτό παραπέμπει πιθανότατα σε σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο