Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Cz: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω παραποίησης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαLidl Cz: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω παραποίησης
spot_img

Στην κατηγορία “παραποιημένα τρόφιμα” δύο είδη ζυμαρικών που πωλούνται από την αλυσίδα Lidl στην Τσεχία.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας ανακοίνωσε την ανάκληση από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl, ζυμαρικών με αυγά, κατατάσσοντας τα στην κατηγορία «Παραποιημένα Τρόφιμα». Πρόκειται για τα ζυμαρικά «Ταλιατέλες – μη αποξηραμένα ζυμαρικά αυγών με σπανάκι» των 250 γρ, προέλευσης Ιταλίας και τα «Schwäbische Spätzle ggA, ζυμαρικά με μη αποξηραμένα αυγά» σε συσκευασία των 500 γρ προέλευσης Γερμανίας.

Μετά από επίσημο έλεγχο της Κρατικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων, τα ζυμαρικά βρέθηκαν με «σημαντικά λιγότερα αυγά από αυτά που αναγράφονται στη συσκευασία». Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγες ημέρες, ζαμπόν που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl μπήκε στην κατηγορία «τρόφιμα χαμηλής ποιότητας» στην ιστοσελίδα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας, καθώς μετά από επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι «η περιεκτικότητα του προϊόντος σε λιπαρά ήταν υψηλότερη από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία».

Ο κανονισμός της ΕΕ αναφέρει πως τα τρόφιμα ή ποτά στην ΕΕ, πρέπει να παρέχουν βασικές πληροφορίες, ώστε ο τελικός καταναλωτής να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την αγορά του.

Οι απαιτούμενες πληροφορίες πρέπει να είναι:

  • ακριβείς
  • εύκολο να το δεις και να το καταλάβεις
  • όχι παραπλανητικές
  • ανεξίτηλες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο