ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαLidl και Tesco στα δικαστήρια για κλοπή εμπορικού σήματος

Lidl και Tesco στα δικαστήρια για κλοπή εμπορικού σήματος

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Tesco, κατηγορείται πως «έκλεψε» το εμπορικό σήμα της Lidl για να διαφημίσει την κάρτα προνομίων της εκμεταλλευόμενη την εκπτωτική φήμη της Lidl.

«Βαριές» κατηγορίες αντιμετωπίζει η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ, Tesco, από τον πολυεθνικό της ανταγωνιστή, Lidl, για κλοπή του εμπορικού της σήματος ως διαφημιστικό λογότυπο για την κάρτα club της (κάρτα προνομίων). Η κατηγορία αυτή εξελίχθηκε σε μια μάχη στο Ανώτατο δικαστήριο για τα δικαιώματα του λογότυπου, με τη Lidl να ισχυρίζεται πως η Tesco ηθελημένα χρησιμοποίησε παρόμοιο διαφημιστικό Logo στο εμπορικό σήμα στα καταστήματά της, εκμεταλλευόμενη τον εκπτωτικό χαρακτήρα της Lidl.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, η  Tesco χρησιμοποίησε ένα κίτρινο κύκλο μέσα σε ένα μπλε τετράγωνο με την σήμανση Clubcard Prices . Η Tesco εισήγαγε το πρόγραμμα με ειδικές τιμές για τα μέλη Clubcard της το 2019  ως μέρος του προγράμματος επιβράβευσής της προς τους πελάτες της. Σύμφωνα με το δικαστή, η Lidl ισχυρίζεται ότι η Tesco επιδιώκει σκόπιμα να εκμεταλλευτεί με αυτό τον τρόπο τη φήμη της ως σουπερμάρκετ εκπτωτικών προϊόντων. Η πολυεθνική ακολούθησε την δικαστική οδό εξαιτίας της ομοιότητας για πρώτη φορά το 2021, με την αιτιολογία ότι το μάρκετινγκ της Tesco θύμιζε στους αγοραστές πάρα πολύ το δικό της σήμα. Ήδη έχουν αποσυρθεί ορισμένα σήματα από καταστήματα Tesco στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως μέρος των προδικαστικών επιχειρημάτων, το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε ότι η Lidl μπορεί να χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο μια έρευνα για τις αντιλήψεις των πελατών για το έμβλημα, αλλά η  Tesco υποστήριξε ότι αυτό θα οδηγούσε σε περαιτέρω νομικά έξοδα ύψους 500.000 λιρών (περίπου 600.000 ευρώ).

Ένας εκπρόσωπος της Tesco δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Telegraph,  «Αρνούμαστε σθεναρά αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε διαφορετικά ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική