Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Listeria: Πως μία έγκυος γυναίκα νόσησε μετά από κατανάλωση κρέατος και παραλίγο να χάσει το μωρό της

ΑρχικήΝέαListeria: Πως μία έγκυος γυναίκα νόσησε μετά από κατανάλωση κρέατος και παραλίγο να χάσει το μωρό της
spot_img

cibum team

Η Phumzile Banze από τη Ν. Αφρική παραλίγο να χάσει το μωρό της το οποίο γέννησε με καισαρική τομή, όταν νόσησε από Listeria μετά από κατανάλωση ενός έτοιμου προς κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, που κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο της Enterprise Foods, η οποία εκείνη την εποχή ανήκε στην πολυεθνική Tiger.

Το ξέσπασμα της λιστερίωσης ξεκίνησε στις αρχές του 2017 στη Ν. Αφρική και δηλώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 με 1.065 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 218 θανάτους.

Η τροφική δηλητηρίαση “χτύπησε” και το μωρό, το οποίο πέρασε τις πρώτες 12 ημέρες της ζωής του στο νοσοκομείο εξαιτίας της λοίμωξης.

 Η Banze είπε πως είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι ο γιος της θα ζούσε βλέποντας πόσοι άλλοι πέθαιναν εκείνες τις ημέρες εξαιτίας της επιδημίας.

Ο Sibusiso, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών και υγιής, έπρεπε να πηγαίνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις μέχρι την ηλικία των 1 ετών, αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως.

Η Phumzile Banze είπε ότι άρχισε να αισθάνεται άρρωστη ενώ ήταν έγκυος, με διάρροιες και έντονη κόπωση. Οι εξετάσεις για το μωρό, λίγο πριν γεννήσει έδειξαν ότι είχε αδύναμο καρδιακό παλμό και γέννησε επειγόντως με καισαρική. Το νεογέννητο εισήχθη στη ΜΕΘ με λοίμωξη στον εγκέφαλο, ενώ η μόλυνση άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε Listeria και έκανε αγωγή με αντιβιοτικά. Το νεογέννητο έμεινε στη ΜΕΘ 12 ημέρες.

Η Phumzile Banze λέει ότι συνήθιζε να τρώει το Kota (ένα είδος σάντουιτς της Νότιας Αφρικής) αλλά τώρα πια το έχει διαγράψει από τη διατροφή της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα