ΑρχικήΝέαListeria: Πως μία έγκυος γυναίκα νόσησε μετά από κατανάλωση κρέατος και παραλίγο...

Listeria: Πως μία έγκυος γυναίκα νόσησε μετά από κατανάλωση κρέατος και παραλίγο να χάσει το μωρό της

cibum team

Η Phumzile Banze από τη Ν. Αφρική παραλίγο να χάσει το μωρό της το οποίο γέννησε με καισαρική τομή, όταν νόσησε από Listeria μετά από κατανάλωση ενός έτοιμου προς κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, που κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο της Enterprise Foods, η οποία εκείνη την εποχή ανήκε στην πολυεθνική Tiger.

Το ξέσπασμα της λιστερίωσης ξεκίνησε στις αρχές του 2017 στη Ν. Αφρική και δηλώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 με 1.065 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 218 θανάτους.

- Advertisement -

Η τροφική δηλητηρίαση “χτύπησε” και το μωρό, το οποίο πέρασε τις πρώτες 12 ημέρες της ζωής του στο νοσοκομείο εξαιτίας της λοίμωξης.

 Η Banze είπε πως είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι ο γιος της θα ζούσε βλέποντας πόσοι άλλοι πέθαιναν εκείνες τις ημέρες εξαιτίας της επιδημίας.

- Advertisement -

Ο Sibusiso, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών και υγιής, έπρεπε να πηγαίνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις μέχρι την ηλικία των 1 ετών, αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως.

Η Phumzile Banze είπε ότι άρχισε να αισθάνεται άρρωστη ενώ ήταν έγκυος, με διάρροιες και έντονη κόπωση. Οι εξετάσεις για το μωρό, λίγο πριν γεννήσει έδειξαν ότι είχε αδύναμο καρδιακό παλμό και γέννησε επειγόντως με καισαρική. Το νεογέννητο εισήχθη στη ΜΕΘ με λοίμωξη στον εγκέφαλο, ενώ η μόλυνση άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε Listeria και έκανε αγωγή με αντιβιοτικά. Το νεογέννητο έμεινε στη ΜΕΘ 12 ημέρες.

Η Phumzile Banze λέει ότι συνήθιζε να τρώει το Kota (ένα είδος σάντουιτς της Νότιας Αφρικής) αλλά τώρα πια το έχει διαγράψει από τη διατροφή της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται

Χρήση ασπαρτάμης σε τρόφιμα και ποτά: Σε λίγες ημέρες η κρίσιμη γνωμοδότηση της EFSA – Τι μπορεί να αλλάξει στην ευρωπαϊκή βιομηχανία

Τα νεότερα δεδομένα για την ασπαρτάμη μπαίνουν στην αξιολόγηση της EFSA, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές κανονιστικές επιπτώσεις.