Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λύθηκε το μυστήριο με τα μαύρα στίγματα στα Ελβετικά τυριά

ΑρχικήΝέαΛύθηκε το μυστήριο με τα μαύρα στίγματα στα Ελβετικά τυριά
spot_img

Η μείωση στις πωλήσεις τυριών στην Ελβετία σήμανε συναγερμό στην βιομηχανία τυριού – Την αιτία για τα μαύρα στίγματα, εντόπισε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελβετική βιομηχανία τυριού μετά την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων σε ορισμένα τυριά – σε τουλάχιστον 100 κατηγορίες – τα οποία προκάλεσαν και ζημιά στις πωλήσεις καθώς όπως δηλώνουν οι παραγωγοί κανένας καταναλωτής δεν αγοράζει τυρί με μαύρα στίγματα.

- Advertisement -

Το μυστήριο έλυσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Agroscope που κινητοποιήθηκε άμεσα και διεξήγαγε εντατική έρευνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Agroscope, αιτία ήταν τα σφραγιστικά θηλών των αγελάδων, που προσομοιώνουν το βύσμα κερατίνης, τη φυσική πρώτη γραμμή άμυνας της αγελάδας, για να σφραγίσει τη θηλή ενάντια στα βακτήρια. Το σφραγιστικό θηλής παρέχει ένα στείρο, χωρίς αντιβιοτικά φράγμα μεταξύ του μαστού και του περιβάλλοντος έτσι ώστε να προστατεύεται η υγεία του μαστού και να μειωθεί το ενδεχόμενο μαστίτιδας.

Αυτά τα σφραγιστικά θηλής περιέχουν βισμούθιο ως κύριο συστατικό. Αν και το βισμούθιο είναι ένα βαρύ μέταλλο, σε αντίθεση με τον μόλυβδο ή τον υδράργυρο, για παράδειγμα, θεωρείται αβλαβές και βρίσκεται σε πολλά φάρμακα και καλλυντικά όπως τα κραγιόν. 

Σύμφωνα με το dairyindustries όταν τα υπολείμματα βισμούθου εισχωρούν στο γάλα και επομένως στο τυρί, μπορούν τελικά να προκαλέσουν αβλαβή , αλλά αντιαισθητικά μαύρα στίγματα, ειδικά σε τυρί που έχει ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Πολλές εταιρείες τυριών μετά την ενημέρωση από τον Agroscope απαγόρευσαν στους παραγωγούς γάλακτος τους να χρησιμοποιούν τα σφραγιστικά θηλής βισμούθιου. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα