Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λύθηκε το μυστήριο με τα μαύρα στίγματα στα Ελβετικά τυριά

ΑρχικήΝέαΛύθηκε το μυστήριο με τα μαύρα στίγματα στα Ελβετικά τυριά
spot_img

Η μείωση στις πωλήσεις τυριών στην Ελβετία σήμανε συναγερμό στην βιομηχανία τυριού – Την αιτία για τα μαύρα στίγματα, εντόπισε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελβετική βιομηχανία τυριού μετά την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων σε ορισμένα τυριά – σε τουλάχιστον 100 κατηγορίες – τα οποία προκάλεσαν και ζημιά στις πωλήσεις καθώς όπως δηλώνουν οι παραγωγοί κανένας καταναλωτής δεν αγοράζει τυρί με μαύρα στίγματα.

Το μυστήριο έλυσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Agroscope που κινητοποιήθηκε άμεσα και διεξήγαγε εντατική έρευνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Agroscope, αιτία ήταν τα σφραγιστικά θηλών των αγελάδων, που προσομοιώνουν το βύσμα κερατίνης, τη φυσική πρώτη γραμμή άμυνας της αγελάδας, για να σφραγίσει τη θηλή ενάντια στα βακτήρια. Το σφραγιστικό θηλής παρέχει ένα στείρο, χωρίς αντιβιοτικά φράγμα μεταξύ του μαστού και του περιβάλλοντος έτσι ώστε να προστατεύεται η υγεία του μαστού και να μειωθεί το ενδεχόμενο μαστίτιδας.

Αυτά τα σφραγιστικά θηλής περιέχουν βισμούθιο ως κύριο συστατικό. Αν και το βισμούθιο είναι ένα βαρύ μέταλλο, σε αντίθεση με τον μόλυβδο ή τον υδράργυρο, για παράδειγμα, θεωρείται αβλαβές και βρίσκεται σε πολλά φάρμακα και καλλυντικά όπως τα κραγιόν. 

Σύμφωνα με το dairyindustries όταν τα υπολείμματα βισμούθου εισχωρούν στο γάλα και επομένως στο τυρί, μπορούν τελικά να προκαλέσουν αβλαβή , αλλά αντιαισθητικά μαύρα στίγματα, ειδικά σε τυρί που έχει ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Πολλές εταιρείες τυριών μετά την ενημέρωση από τον Agroscope απαγόρευσαν στους παραγωγούς γάλακτος τους να χρησιμοποιούν τα σφραγιστικά θηλής βισμούθιου. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο