Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μ. Κοντογιάννης (HELLAMCO): Ο επιστημονικός εξοπλισμός εργαστηρίων και εστίασης πρέπει να εξελίσσεται

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΜ. Κοντογιάννης (HELLAMCO): Ο επιστημονικός εξοπλισμός εργαστηρίων και εστίασης πρέπει να εξελίσσεται
spot_img

Η εταιρεία επιστημονικού εξοπλισμού εργαστηρίων και εστίασης κέρδισε δύο Gold βραβεία στα Food expert’s Awards 2023.

Με το σύστημα FlavourSpec®  και για την προσφορά της στην γαστρονομία και το Bartending, η εταιρεία Επιστημονικού εξοπλισμού, HELLAMCO A.E. διακρίθηκε με δύο Gold βραβεία  στα Food Experts’ Awards 2023.

Με αφορμή την βράβευση στις κατηγορίες «Top Machinery Supplier» και «Excellent Science in Business Approach» ο Μιχαήλ Κοντογιάννης Διευθύνων Σύμβουλος της HELLAMCO μίλησε στο Cibum, για την μεγάλη αυτή διάκριση αλλά και για την πορεία επιτυχίας της εταιρείας. Κίνητρο για τη συμμετοχή στα FEA 2023 ήταν η πρωτοποριακή τους θέση στον χώρο των τροφίμων είπε ο κ. Κοντογιάννης και ήταν μάλιστα σίγουροι για την διάκριση καθώς βασική αρχή της εταιρείας είναι: «Ποιότητα Παντού/Quality by All Means».

Ο κ. Μιχαήλ Κοντογιάννης είπε πως όραμα της εταιρείας που απευθύνεται κυρίως σε χημικά, βιοχημικά και βιολογικά εργαστήρια Ανάλυσης Τροφίμων είναι να εξελίσσεται και να βελτιώνει συνεχώς όλα τα σημεία της λειτουργίας που απαιτούνται, με την βοήθεια και τις υποδείξεις των πελατών της ώστε να είναι και να παραμείνει η καλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα.  Αυτό βέβαια απαιτεί την συνεργασία και τη συνέργεια όλων των εμπλεκομένων, όπως: Πελάτες-εταιρεία, προμηθευτές-εταιρεία, προσωπικό εταιρείας-δ/νση εταιρείας, που εκφράζει και το σήμα της στο σχετικό λογότυπο, που απεικονίζει δύο ισοβαρή, αλληλένδετα και συνεργαζόμενα μέρη τόνισε.

Στόχος της HELLAMCO, είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής αξιοπιστίας αποτελεσμάτων, η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού, καθώς και η εξοικονόμηση κόστους για τα εργαστήρια αναλύσεων.

Tα βραβεία της Hellamco στην τελετή των FEA 2023 παρέλαβε ο Διευθυντής Πωλήσεων Β. Ελλάδος κος Γιάννης Μουρούτης-Πριονιστής.

To πρώτο Gold βραβείο στην κατηγορία «Top Machinery Supplier» αφορούσε στο σύστημα FlavourSpec® και η επιλογή για συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για σύστημα που προσφέρει  αξιόπιστη τεκμηρίωση/ταξινόμηση της γεύσης ή η ανίχνευση της οσμής που είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ευπρόσδεκτη στον ποιοτικό έλεγχο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Το FlavourSpec® υποστηρίζει αποφασιστικά το έργο των δαπανηρών και χρονοβόρων επιτροπών γευσιγνωσίας και όσφρησης, ενώ χρησιμοποιείται συνήθως στις ακόλουθες εφαρμογές:

• Έλεγχος ποιότητας και πιστοποίηση της αυθεντικότητας των εμπορευμάτων/πρώτων υλών μέσω του μοναδικού «δακτυλικού αποτυπώματος» των πτητικών ουσιών (διαφοροποίηση ελαιόλαδου, κόκκοι καφέ)

• Αμερόληπτη απόδειξη των γεύσεων των προϊόντων, που οδηγεί σε μια «τεκμηρίωση γεύσεων»

• Υποστήριξη των επιτροπών οργανοληπτικών δοκιμών σε κρίσιμα δείγματα

• Ποσοτικό προσδιορισμό μεμονωμένων πτητικών ουσιών γεύσης (δείκτες)

• Ανίχνευση οσμών από τα υλικά συσκευασίας του τροφίμου

• Ανάμειξη ποικιλιών (τσάι, καφές, ξύδι, σάλτσες, κρασί κλπ.)

• Βελτιστοποίηση διαδικασιών παραγωγής (ανάλυση VDK κατά την παρασκευή μπύρας, αποτελεσματικότητα της απόσμησης ανακυκλωμένων πλαστικών).

Το δεύτερο Gold Βραβείο ήταν στην κατηγορία «Excellent Science in Business Approach»  και αφορούσε στην καινοφανή για εταιρεία εξοπλισμού εργαστηρίων, προσέγγιση της γαστρονομίας και του bartending. Η HELLAMCO συνεργάστηκε με ειδικούς του χώρου, που αναζητούσαν νέα βήματα επεξεργασίας και δημιουργίας τροφίμων και ποτών. Υπήρχε η επιθυμία είτε να αλλάξει η τελική μορφή του τροφίμου, είτε να απομονώνονται εκχυλίσματα και αρώματα που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα σε άλλες διαδικασίες.

Η Hellamco εγκαθιστά συστήματα σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και bars, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες εφαρμογής των επιστημονικών οργάνων. Μάλιστα αρκετοί συνεργάτες της είναι βραβευμένοι και κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις σε παγκόσμιες λίστες. Η αναγνώρισή τους αυτή αποτελεί το καλύτερο μέσο να γνωστοποιηθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν, και τα εργαστήριά τους είναι ήδη αναφορά για το χώρο.

«Από την πλευρά μας» λέει ο κ. Μιχαήλ Κοντογιάννης , «φροντίζουμε να συγκεντρώνουμε νέες εφαρμογές και μεθόδους από τις διεθνείς αναφορές, καθώς και από τη βάση δεδομένων των προμηθευτών μας και να τις επικοινωνούμε στους πελάτες μας με δελτία τύπου, με συναντήσεις, με αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα. Σε ένα τόσο εξελισσόμενο χώρο, η συνεχής ενημέρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Σύντομη παρουσίαση της HELLAMCO

Μελέτη-Σχεδίαση-Εξοπλισμός Ολοκληρωμένων Εργαστηρίων Χημικής Ανάλυσης για Έλεγχο Ποιότητας (QC) και Έρευνας & Ανάπτυξης (R& D), Τροφίμων, Ποτών, Φαρμάκων, Καλλυντικών, Χημικής Βιομηχανίας, Αδρανών Υλικών, Εδάφους, Ρύπανσης Περιβάλλοντος, Τοξικολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Βιοχημείας, κ.α.

Εξειδικευμένοι στις πλέον σύγχρονες μεθόδους: Χρωματογραφίας, Φασματομετρίας Μάζας, Κοκκομετρίας Laser, Δυναμικού Ζήτα, Ποροσιμετρίας, Ρεολογίας Υγρών & Κόνεων, Ιξωδομετρίας, Μικροκυμάτων, Ηλεκτροχημείας, Προετοιμασίας & Διατήρησης Δείγματος, κλπ. Πλήρης Επιστημονική & Τεχνική Υποστήριξη (Scientific & Technical Support). Εταιρεία πιστοποιημένη κατά ISO 9001, ISO 17025, ISO 13485.

Οι νικητές των βραβείων Food Expert’s Awards 2023 στο πλαίσιο της 31ης Detrop Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα