Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζικές απεργίες εργαζομένων στην Perfetti Van Melle και σε άλλες εταιρείες ζαχαροπλαστικής

ΑρχικήΝέαΜαζικές απεργίες εργαζομένων στην Perfetti Van Melle και σε άλλες εταιρείες ζαχαροπλαστικής
spot_img

Αίτημα των εργαζομένων εταιρειών του κλάδου ζαχαροπλαστικής της Ολλανδίας είναι οι καλύτεροι μισθοί.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εργαζόμενοι της Perfetti Van Melle στην Ολλανδία για τις αμοιβές τους, έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις.

Αν και τα ακριβή συμφωνηθέντα παραμένουν κεκλεισμένων των θυρών, το FNV, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ολλανδίας, είπε στον ιστότοπο Just Food ότι οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις άφησαν τους εργαζόμενους ικανοποιημένους.

Η Perfetti Van Melle παράγει αρκετά γνωστά γλυκά, όπως Chupa Chups, Mentos και Fruittella.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκίνησε αποχώρησαν  100 περίπου εργαζόμενοι από την απεργία στο εργοστάσιο Mentos της εταιρείας στην Μπρέντα.

Σύμφωνα με το Just Food, μια συλλογική σύμβαση εργασίας είχε συμφωνηθεί μεταξύ δύο μικρότερων συνδικάτων, αλλά απορρίφθηκε από το 80% των μελών της FNV.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση μισθού 150 ευρώ το μήνα επιπλέον με αυτά που συμφωνήθηκαν στη νέα σύμβαση, που καθιστά την μέση αύξηση των μισθών για τα άτομα στις χαμηλότερες κλίμακες θα στο 10,9% έως και 12,9% τον πρώτο χρόνο, αναφέρει στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις συνεχίζονται σε εργοστάσιο της Mars στην Ολλανδία (στο Veghel) για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, στο οποίο η απεργία ματαιώθηκε προ ολίγων ημερών μετά το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων με τα σωματεία.

Η Ολλανδία απασχολεί 11.000 άτομα στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, σε σχεδόν 200 εταιρείες, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, αφού οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επιπλέον διεκδικήσεις.

Απεργίες φαίνεται να γίνονται και σε άλλη εταιρεία ζαχαροπλαστικής στην Ολλανδία, ονόματι Royal Fassin με έδρα τις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το συνδικάτο FNV. Αυτή η εταιρεία παράγει κυρίως τσίχλες με φρούτα και γλυκόριζα και απασχολεί  περισσότερους από 400 υπαλλήλους, ενώ διαθέτει λιανική παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Το συνδικάτο FNV από την πλευρά του έχει μιλήσει στο παρελθόν για μια πληθώρα επικείμενων κινητοποιήσεων στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Η έκβασή τους δεν είναι σίγουρη, αλλά οι διεκδικήσεις μπορεί να φέρουν καλά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα