Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μείωση της αυγοπαραγωγής λόγω καύσωνα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜείωση της αυγοπαραγωγής λόγω καύσωνα
spot_img

Οι τιμές των αυγών στην Κίνα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα καθώς λόγω του καύσωνα οι κότες γεννούν λιγότερο

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Κίνα έχουν προκαλέσει αύξηση στην τιμή των αυγών καθώς εξαιτίας της ζέστης οι κότες γεννούν λιγότερο από το κανονικό, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κύματα καύσωνα πλήττουν τακτικά την Κίνα το καλοκαίρι, κυρίως το δυτικό, άνυδρο τμήμα της χώρας όπως και τον νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που έχει ήδη επιπτώσεις στην οικονομία.

Στην πόλη Χεφέι, στην ανατολική Κίνα που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, οι πτηνοτρόφοι παρατήρησαν μείωση στην παραγωγή αυγών λόγω της ζέστης, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Για να δροσίσουν τις κότες, κάποιοι παραγωγοί αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν κλιματιστικά, ανέφερε η εφημερίδα Jianghuai Morning News.

Η μείωση στην παραγωγή οδήγησε σε αύξηση κατά περίπου 30% της τιμής των αυγών στη Χεφέι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανουί.

Αντίστοιχες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε πολλές επαρχίες.

Οι παρατεταμένες ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως τα αυγά και το γάλα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Στη Χεφέι έχουν καταγραφεί ήδη φέτος 14 ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου πολλές πόλεις στην Κίνα καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες θερμοκρασίες ρεκόρ και οι αρχές εξέδωσαν εκ νέου τη Δευτέρα κόκκινο συναγερμό για καύσωνα.

Πολλές επαρχίες δίνουν με το δελτίο ηλεκτρική ενέργεια στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης δέχεται πιέσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο