Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων: Συνέδριο για την διατήρηση φυτών της Μεσογείου

ΑρχικήΝέαΜεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων: Συνέδριο για την διατήρηση φυτών της Μεσογείου
spot_img

cibum team

Εβδομάδα ενημέρωσης και κατάρτισης για τη διατήρησης φυτών της Μεσογείου διοργανώνει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων CIHEAM (CIHEAM-MAICh), προκειμένου οι συμμετέχοντες να μάθουν για τις τρέχουσες τεχνικές σε διάφορους τομείς διατήρησης φυτών και να δημιουργήσουν συνεργασίες που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους έργα.

Η 3η Εβδομάδα Μεσογειακής Διατήρησης Φυτών (3MPCW), με τίτλο «Plant Conservation Strategies: from Science to Practice», θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του CIHEAM Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh), Κρήτη, http: // confer .maich.gr ,από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου. Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές και νέους επιστήμονες που ασχολούνται με τη διατήρηση των φυτών στα οικοσυστήματα μεσογειακού τύπου.

Το κύριο θέμα του 3MPCW θα είναι η κατάρτιση και η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της διατήρησης φυτών της Μεσογείου . Ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν για τις τρέχουσες τεχνικές σε διάφορους τομείς διατήρησης φυτών και να δημιουργήσουν συνεργασίες που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους έργα. Οι κύριοι θεματικοί τομείς είναι: 1) Ταξινομία, απογραφή, αξιολόγηση κατάστασης διατήρησης 2) σχεδιασμός διατήρησης και τεχνικές ex situ / in situ 3) δικτύωση, μάθηση και επικοινωνία.

Κατ ‘αρχήν, αναμένεται μια ολομέλεια το πρωί και μια συνάντηση εργαστηρίου με το ίδιο θέμα τα απογεύματα, με ομαδική εργασία για την ανταλλαγή ερωτήσεων, προβλημάτων, ιδεών, εναλλακτικών τεχνικών, σύντομων επικοινωνιών για έργα, συζήτησης, καθώς και διαφόρων πλευρών γεγονότα ».

 

Διοργανωτές:

  • Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων CIHEAM (CIHEAM-MAICh)
  • Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF)
  • IUCN/SSC Mediterranean Plant Specialist Group (MSPG)
  • Δίκτυο Μεσογειακών Κέντρων Διατήρησης Φυτών (GENMEDA)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα