Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέθοδος για τον έλεγχο αυθεντικότητας των ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών

ΑρχικήΝέαΜέθοδος για τον έλεγχο αυθεντικότητας των ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών
spot_img

cibum team

Authentication and Chemometric Discrimination of Six Greek PDO Table Olive Varieties through Morphological Characteristics of Their Stones
Sofia Agriopoulou, Maria Tarapoulouzi, Marie Ampères Bedine Boat, Catherine Rébufa, Nathalie Dupuy, Charis R. Theocharis, Theodoros Varzakas, Sevastianos Roussos and Jacques Artaud.

Διαβάσαμε το παραπάνω άρθρο και το βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Περίληψη

Οι επιτραπέζιες ελιές, είναι το πρώτο σε καταναλωση τρόφιμο προιόν ζύμωσης στην Ευρώπη, καταναλώνονται ευρέως καθώς περιέχουν πολλά πολύτιμα συστατικά για την υγεία. Είναι επίσης ένα τρόφιμο που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νοθείας, καθώς πολλές διαφορετικές ποικιλίες ελιάς με διαφορετική γεωγραφική προέλευση υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα μελέτη, πραγματοποιήθηκε η ανάλυση εικόνας των κουκουτσιών από τις έξι κυριοτερες ποικιλίες ελληνικών επιτραπέζιων ελιών προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) με στόχο να διερευνηθεί αν παρέχουν πληροφορίες χρησιμς για την ταυροποίηση και για τον έλεγχο της γνησιότητάς τους. Εξετάστηκαν λοιπόν Πράσινη Χαλκιδικής, Ελιά Καλαμάτας, Κονσερβοελιά Στυλίδας, Κονσερβοελιά Άμφισσας, Θρούμπα Θάσου και Θρούμπα Χίου. Χρησιμοποιήθηκε OPLS-DA (οrthogonal partial least square discriminant analysis) για ταυτοποίηση και ταξινόμηση των έξι ελληνικών επιτραπέζιων ποικιλιών ελιάς. Με βεβαιότητα 98,33%, το μοντέλο OPLS-DA αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την επαλήθευση των ανωτέρω έξι επιτραπέζιων ποικιλιών ελιάς από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κουκουτσιου τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα