ΑρχικήΝέαΜήνυση της Δασικής Υπηρεσίας για παράνομο beach bar στη Χαλκιδική

Μήνυση της Δασικής Υπηρεσίας για παράνομο beach bar στη Χαλκιδική

1 λεπτά ανάγνωσης

Γ. Αμυράς: “Το μήνυμα προς όσους παρανομούν είναι σαφές”.

Μήνυση κατά των υπευθύνων επιχείρησης beach bar στην παραλία της Λαγόμανδρας Χαλκιδικής υποβλήθηκε από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία, ενώ οι επιμέρους εκτάσεις κηρύχθηκαν αναδασωτέες με τις υπ’ αριθμ. 285375 και 285126 (ΦΕΚ Δ’ 565/08.09.2022) Αποφάσεις του Προϊσταμένου της οικείας Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής.

- Advertisement -

Για την περιοχή έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού από το 1981, η οποία αποδίδει στην έκταση δασικό χαρακτήρα. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, το κλιμάκιο του Δασαρχείου Πολυγύρου μετέβη στην περιοχή, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, όπου διαπίστωσε παράνομη εκχέρσωση της δασικού χαρακτήρα έκτασης μετά από άροση με τρακτέρ.

Μετά την εκχέρσωση, έγινε επίστρωση της εκχερσωμένης επιφάνειας με χαλίκια, τοποθέτηση τροχοφόρας καντίνας, εγκατάσταση μόνιμης ξυλοκατασκευής και ξύλινων διαδρόμων που οδηγούν σε ντους, αποδυτήρια και θάλασσα. Επιπλέον, τοποθετήθηκε τυποποιημένος τσιμεντένιος στύλος για την ηλεκτροδότηση της παράνομης κατασκευής.

- Advertisement -

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε σχετικά: «Το μήνυμα προς όσους παρανομούν είναι σαφές. Κανείς δεν μπορεί να καταπατά δασικές εκτάσεις. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονται σε εγρήγορση και παρεμβαίνουν άμεσα. Εφαρμόζουμε τους νόμους, προστατεύουμε τα δάση».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout