Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με την “ΜΙΛΗΤΟΣ”

ΑρχικήΝέαΜνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με την "ΜΙΛΗΤΟΣ"
spot_img

Η ΜΙΛΗΤΟΣ θα υλοποιεί παρουσιάσεις και σεμινάρια σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα -σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ- για τις προοπτικές απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΕ, τον φορέα που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Blue Generation Project στην Ελλάδα.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ στο 3ο blueTALK που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2022 από τη ΜΙΛΗΤΟΣ και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της ΕΛΟΠΥ με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

   Κύριος στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η ενημέρωση των νέων σχετικά με την ιχθυοκαλλιέργεια και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον συγκεκριμένο κλάδο. Σημειώνεται ότι η ιχθυοκαλλιέργεια προσφέρει μεγάλο αριθμό θέσεων στην Περιφέρεια και σε απομακρυσμένες περιοχές, έχοντας αυτή τη στιγμή δυναμική παρουσία σε 11 από τις 13 περιφερειακές ενότητες της χώρας. 

   Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΜΙΛΗΤΟΣ θα υλοποιεί στοχευμένες παρουσιάσεις και βιωματικά σεμινάρια σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα -σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ- και φορείς που υποστηρίζουν τους νέους καταρτιζόμενους για τις προοπτικές απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια και τους σχετικούς τομείς. Παράλληλα, θα παρέχει δωρεάν εξατομικευμένη καθοδήγηση σε όσους εκφράσουν ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα της θάλασσας, από εξειδικευμένους συμβούλους σε συνεργασία με την ΕΛΟΠΥ και κορυφαίους Ευρωπαϊκούς φορείς για τη Γαλάζια Οικονομία. 

   Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, οι νέοι θα γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας, τις ειδικότητες και την πολύπλευρη συνεισφορά του κλάδου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στην ιχθυοκαλλιέργεια, θα έχουν τη δυνατότητα επισκέψεων στις εγκαταστάσεις των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ και ταυτόχρονα θα διερευνηθούν ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση, job shadowing και δικτύωση με σχετικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα, η ΕΛΟΠΥ θα παρέχει πληροφορίες που βοηθούν τους νέους να επιλέξουν την κατάλληλη εκπαίδευση και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται από τις σύγχρονες επιχειρήσεις του κλάδου. Τα μέλη της ΕΛΟΠΥ θα έχουν στη διάθεσή τους τη δωρεάν πλατφόρμα Blue Career Job Platform, στην οποία μπορούν να αναρτούν αγγελίες για την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού και να προσελκύουν τους νέους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο