Ούτε το “shrinkflation” βοηθά στη μείωση της πίεσης από τις αυξήσεις σε κακάο και ζάχαρη.
Η Mondelez International επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη για τους λάτρεις των μπισκότων oreo. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Mondelez θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα από τα προϊόντα της λόγω της πίεσης που δέχεται από τα αυξημένα κόστη σε κακάο και ζάχαρη.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντιρκ Βαν ντε Πουτ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg, αυτό θα γίνει λόγω του «ράλι» στις τιμές του κακάο αλλά και της ανόδου στις τιμές της ζάχαρης που έχει φτάσει το 40%. Μάλιστα τόνισε ότι η αύξηση της τιμής επιβάλλεται καθώς, ούτε η πρόσφατα δημοφιλής στις εταιρείες μέθοδος μείωσης της ποσότητας (shrinkflation) δεν μπορεί να βοηθήσει.
“Ενώ το υπόλοιπο κόστος των εισροών μας είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερό για το επόμενο έτος, αυτά τα δύο μας κάνουν πραγματικά να πρέπει να αυξήσουμε ξανά τις τιμές“, είπε ο Van de Put.