Σε μια γευστική δοκιμή που διοργανώθηκε από το SuperMeat, τα δείγματα ήταν δυσδιάκριτα από μια ομάδα επαγγελματιών chef
Η SuperMeat, μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που αναπτύσσει προϊόντα κρέατος σε εργαστήριο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης τυφλής δοκιμής καλλιεργημένου κοτόπουλου σε σύγκριση με το παραδοσιακό κοτόπουλο συμβατικής παραγωγής.
Στο εστιατόριο The Chicken του SuperMeat στο Τελ Αβίβ, τον πρώτο χώρο εστίασης στον κόσμο που σερβίρει γεύματα με βάση το καλλιεργημένο κρέας και το εργοστάσιο παραγωγής του SuperMeat, συγκεντρώθηκαν πολλές προσωπικότητας της γαστρονομίας, για να κρίνουν τη γευσιγνωσία δίπλα – δίπλα, όπως οι κριτές του «Master Chef» Michal Ansky και Chef Yair Yosefi.
Κάθε συμμετέχων έλαβε καλλιεργημένο και παραδοσιακό κοτόπουλο και τα δύο χωρίς καρυκεύματα, επεξεργασία ή επικάλυψη γεύσης.
Οι απαντήσεις τους ήταν ή συγκεχυμένες ή λανθασμένες και είπαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξουν ποιο κοτόπουλο ήταν ποιο, δείχνοντας πόσο παρόμοια ήταν τα δείγματα μεταξύ τους σε γεύση, υφή και ουσία.
Η Ansky εξεπλάγη όταν τελικά αποκαλύφθηκε ότι αυτό που δοκίμασε ήταν το καλλιεργημένο κοτόπουλο, έχοντας μαντέψει το αντίθετο. Φέρεται να είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που έκανα λάθος για μία από τις λίγες φορές στη ζωή μου. Ως κάποια που αγαπά το κοτόπουλο και το ενσωματώνει τακτικά στα οικογενειακά γεύματα, είναι εμπνευσμένο να βλέπεις ένα πιο βιώσιμο μέλλον να επιτευχθεί μέσω του καλλιεργούμενου κρέατος».
Η SuperMeat πιστεύει ότι η διαφάνεια θα οδηγήσει το ταξίδι της βιομηχανίας τροφίμων σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο σύστημα. Για να βοηθήσει στην εκπλήρωση αυτού του στόχου, ήταν η πρώτη εταιρεία που άνοιξε το πιλοτικό της εργοστάσιο παραγωγής στον κόσμο, παρέχοντας μια αφιλτράριστη ολοκληρωμένη άποψη της παραγωγής της, από το πάτωμα του εργοστασίου μέχρι την ανοιχτή κουζίνα που σερβίρει πιάτα με κρέας. Η φιλοξενία της πρώτης τυφλής γευσιγνωσίας καλλιεργημένου κρέατος στον κόσμο ήταν ένα άλλο σημαντικό βήμα σε αυτήν την αποστολή, παρέχοντας μια επαγγελματική αξιολόγηση από τρίτους του 100% καλλιεργημένου κρέατος σε σύγκριση με το παραδοσιακό αντίστοιχο.
Πηγή: foodengineeringmag.com