ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΦυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture

Φυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture

2 λεπτά ανάγνωσης

H μοτσαρέλα παράγεται με ζύμωση ακριβείας και αναμένεται να κυκλοφορήσεις πρώτα σε δημοφιλείς πιτσαρίες του Λος Άντζελες.

H εταιρεία παραγωγής εναλλακτικών γαλακτοκομικών New Culture, λανσάρει ένα καινούριο τυρί μοτσαρέλα χωρίς γάλα από ζώα, το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο μενού της διάσημης πιτσαρίας του Λος Άντζελες, Pizzeria Mozza της Nancy Silverton τον επόμενο χρόνο.

- Advertisement -

Το τυρί χωρίς ζώα της New Culture παρασκευάζεται με παραγωγή καζεΐνης- η πρωτεΐνη γάλακτος που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστεί η μοτσαρέλα- μέσω ζύμωσης ακριβείας, που σημαίνει ότι ορισμένοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της μαγιάς, τροποποιούνται έτσι ώστε να παράγουν καζεΐνη όταν ζυμώνονται, ενώ όλα τα υπόλοιπα συστατικά προέρχονται από φυτικά προϊόντα. 

Οι πιτσαρίες επιλέχθηκαν ως πρώτος σταθμός για το λανσάρισμα, επειδή η μοτσαρέλα έχει συνδεθεί έντονα με την πίτσα και την εικόνα του τυριού λιωμένο πάνω σε μία. Η εταιρεία, μάλιστα, σύμφωνα με το Food Dive, σχεδιάζει να “εκμεταλλευτεί” τη συνεργασία της με τα εστιατόρια της Osteria Mozza, που διαθέτουν και μπαρ μοτσαρέλας, που σερβίρει και φρέσκες εκδοχές του λευκού, ελαστικού τυριού. 

- Advertisement -

Όσο για τις πωλήσεις, τα πράγματα δεν φαντάζουν και τόσο αισιόδοξα, καθώς δεν είναι τόσο δημοφιλές στους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, όπου και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία της μοτσαρέλας της New Culture οι πωλήσεις τυριού φυτικής προέλευσης στις ΗΠΑ έφτασαν τα 230 εκατομμύρια δολάρια το 2022, μειωμένες κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Θα διαψεύσει αυτό το νέο προϊόν την καθοδική αυτή τάση;

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου