Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΦυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture
spot_img

H μοτσαρέλα παράγεται με ζύμωση ακριβείας και αναμένεται να κυκλοφορήσεις πρώτα σε δημοφιλείς πιτσαρίες του Λος Άντζελες.

H εταιρεία παραγωγής εναλλακτικών γαλακτοκομικών New Culture, λανσάρει ένα καινούριο τυρί μοτσαρέλα χωρίς γάλα από ζώα, το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο μενού της διάσημης πιτσαρίας του Λος Άντζελες, Pizzeria Mozza της Nancy Silverton τον επόμενο χρόνο.

Το τυρί χωρίς ζώα της New Culture παρασκευάζεται με παραγωγή καζεΐνης- η πρωτεΐνη γάλακτος που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστεί η μοτσαρέλα- μέσω ζύμωσης ακριβείας, που σημαίνει ότι ορισμένοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της μαγιάς, τροποποιούνται έτσι ώστε να παράγουν καζεΐνη όταν ζυμώνονται, ενώ όλα τα υπόλοιπα συστατικά προέρχονται από φυτικά προϊόντα. 

Οι πιτσαρίες επιλέχθηκαν ως πρώτος σταθμός για το λανσάρισμα, επειδή η μοτσαρέλα έχει συνδεθεί έντονα με την πίτσα και την εικόνα του τυριού λιωμένο πάνω σε μία. Η εταιρεία, μάλιστα, σύμφωνα με το Food Dive, σχεδιάζει να “εκμεταλλευτεί” τη συνεργασία της με τα εστιατόρια της Osteria Mozza, που διαθέτουν και μπαρ μοτσαρέλας, που σερβίρει και φρέσκες εκδοχές του λευκού, ελαστικού τυριού. 

Όσο για τις πωλήσεις, τα πράγματα δεν φαντάζουν και τόσο αισιόδοξα, καθώς δεν είναι τόσο δημοφιλές στους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, όπου και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία της μοτσαρέλας της New Culture οι πωλήσεις τυριού φυτικής προέλευσης στις ΗΠΑ έφτασαν τα 230 εκατομμύρια δολάρια το 2022, μειωμένες κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Θα διαψεύσει αυτό το νέο προϊόν την καθοδική αυτή τάση;

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα