Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΦυτική μοτσαρέλα χωρίς γάλα από την New Culture
spot_img

H μοτσαρέλα παράγεται με ζύμωση ακριβείας και αναμένεται να κυκλοφορήσεις πρώτα σε δημοφιλείς πιτσαρίες του Λος Άντζελες.

H εταιρεία παραγωγής εναλλακτικών γαλακτοκομικών New Culture, λανσάρει ένα καινούριο τυρί μοτσαρέλα χωρίς γάλα από ζώα, το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο μενού της διάσημης πιτσαρίας του Λος Άντζελες, Pizzeria Mozza της Nancy Silverton τον επόμενο χρόνο.

Το τυρί χωρίς ζώα της New Culture παρασκευάζεται με παραγωγή καζεΐνης- η πρωτεΐνη γάλακτος που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστεί η μοτσαρέλα- μέσω ζύμωσης ακριβείας, που σημαίνει ότι ορισμένοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της μαγιάς, τροποποιούνται έτσι ώστε να παράγουν καζεΐνη όταν ζυμώνονται, ενώ όλα τα υπόλοιπα συστατικά προέρχονται από φυτικά προϊόντα. 

Οι πιτσαρίες επιλέχθηκαν ως πρώτος σταθμός για το λανσάρισμα, επειδή η μοτσαρέλα έχει συνδεθεί έντονα με την πίτσα και την εικόνα του τυριού λιωμένο πάνω σε μία. Η εταιρεία, μάλιστα, σύμφωνα με το Food Dive, σχεδιάζει να “εκμεταλλευτεί” τη συνεργασία της με τα εστιατόρια της Osteria Mozza, που διαθέτουν και μπαρ μοτσαρέλας, που σερβίρει και φρέσκες εκδοχές του λευκού, ελαστικού τυριού. 

Όσο για τις πωλήσεις, τα πράγματα δεν φαντάζουν και τόσο αισιόδοξα, καθώς δεν είναι τόσο δημοφιλές στους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, όπου και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία της μοτσαρέλας της New Culture οι πωλήσεις τυριού φυτικής προέλευσης στις ΗΠΑ έφτασαν τα 230 εκατομμύρια δολάρια το 2022, μειωμένες κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Θα διαψεύσει αυτό το νέο προϊόν την καθοδική αυτή τάση;

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

Κίνδυνος νέας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης από την καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία

Τα χωράφια της Ουκρανίας θα μπορούσαν να ερημοποιηθούν εντός ενός έτους και να πυροδοτήσουν παγκόσμια επισιτιστική κρίση μετά την καταστροφή του φράγματος Nova Kakhovka, λένε Ουκρανοί αξιωματούχοι.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα