Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο συστατικό που αυξάνει τη διάρκεια ζωής του ψωμιού κι μειώνει την ανάγκη προσθήκης ζάχαρης

ΑρχικήΝέαΝέο συστατικό που αυξάνει τη διάρκεια ζωής του ψωμιού κι μειώνει την ανάγκη προσθήκης ζάχαρης
spot_img

Το νέο ενζυματικό συστατικό ψησίματος, το Novamyl BestBite διατηρεί το ψωμί από 3 ως και 7 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Ένα νέο συστατικό ψησίματος, ιδανικό για αρτοσκευάσματα, παρουσίασε η εταιρεία Novozymes, με έδρα τη Δανία, λέγοντας ότι πρόκειται να αυξάνει τη φρεσκάδα και τη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα.

- Advertisement -

Το νέο ενζυματικό συστατικό ψησίματος, το Novamyl BestBite, υπόσχεται να διατηρήσει την απαλή υφή, αλλά και την υγρασία των αρτοσκευασμάτων, αλλά και να μειώσει την ανάγκη για προσθήκη ζάχαρης κατά 25 -75% χωρίς να επηρεάσει το επίπεδο γλυκύτητας ή τη γεύση.

Ένα ψωμί φτιαγμένο με Novamyl BestBite, μπορεί να διαρκέσει από 3 ως και 7 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με δηλώσεις της Novozymes είπε στο Food Dive, αν και ο αριθμός μπορεί να διαφέρει εξαιτίας ορισμένων παραγόντων.

Oι καταναλωτές, ιδιαίτερα εν μέσω υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων τους. Για αυτό και η Novozymes προτείνει πως το συστατικό της θα μπορούσε να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων, αφενός αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του ψωμιού και αφετέρου μειώνοντας τον αντίκτυπο των καλλιεργειών, της επεξεργασίας των σιτηρών, της διαδικασίας ψησίματος, της συσκευασίας και της μεταφοράς. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα