ΑρχικήΝέαΝέο τσουχτερό πρόστιμο σε κρεοπωλείο στην Αθήνα

Νέο τσουχτερό πρόστιμο σε κρεοπωλείο στην Αθήνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Ξεκινούν οι έφοδοι των αρχών σε καταστήματα τροφίμων ενόψει Χριστουγέννων.

Ενόψει Χριστουγέννων οι έμποροι τροφίμων θα πρέπει να είναι έτοιμοι για νέους εντατικούς ελέγχους από τις αρχές που όπως φαίνεται ήδη ξεκίνησαν. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε νέο πρόστιμο σε κρεοπωλείο της Αθήνας. Μάλιστα το πρόστιμο διπλασιάστηκε, καθώς η εν λόγω επιχείρηση έχει υποπέσει δύο φορές στην ίδια παράβαση εντός τριετίας.

- Advertisement -

Μετά από έλεγχο των επιθεωρητών στις 22 Νοεμβρίου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση που λειτουργεί εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών δεν είχε πινακίδες με τις τιμές και την προέλευση στα αρνιά σε προθήκη του καταστήματος κατά παράβαση των άρθρων 7,10 του Ν. 4177/13 σε συνδυασμό με το άρθρο 19 § 1 των Καν. Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ.

Τα κρεοπωλείο βρίσκονται συχνά στο “στόχαστρο” των αρχών. Στις 18 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε πρόστιμο €3.000 σε σε κρεοπωλείο στο Ίλιον για παραπλάνηση καταναλωτών επειδή διέθετε εισαγόμενο κρέας ως ελληνικό, στις αρχές Νοεμβρίου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία  στη Κέρκυρα για παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ και, τον Ιούλιο σε κρεοπωλείο της Βαρβακείου επίσης διαπιστώθηκε έλλειψη πινακίδας για τη τιμή και την προέλευση των αρνιών.  

- Advertisement -

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.