Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέοι θάνατοι από μολυσμένο σιρόπι για το βήχα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΝέοι θάνατοι από μολυσμένο σιρόπι για το βήχα
spot_img

Πέντε νεκροί και δύο στο νοσοκομείο σε κρατίδιο της Ινδίας.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διήμερο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας αφότου κατανάλωσαν μολυσμένο σιρόπι, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Οι θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην περιοχή Kheda.

- Advertisement -

Τοξικολογικές εξετάσεις σε ασθενείς έδειξαν ότι το σιρόπι είχε νοθευτεί με ποσότητα μεθυλικής αλκοόλης, κάτι που επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία από εργαστηριακή ανάλυση των σκευασμάτων. Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε χημική μόλυνση στο σιρόπι δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με τους οποίους  το όνομα του σιροπιού καθώς και το όνομα και η διεύθυνση του κατασκευαστή στο μπουκάλι ήταν ψευδή.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της επιχείρησης από την οποία πουλήθηκαν τα συγκεκριμένα σιρόπια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 50 άνθρωποι είχαν πρόσφατα αγοράσει σιρόπια από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τον εντοπισμό τους.

Πριν από λίγους μήνες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με μια παρτίδα μολυσμένου σιροπιού για τον βήχα, σημειώνοντας ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες μολυσματικών χημικών ουσιών. Περισσότερα από 300 παιδιά πέθαναν από μολυσμένο σιρόπι για τον βήχα στη Γκάμπια , το Ουζμπεκιστάν και την Ινδονησία το 2022.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα