ΑρχικήΝέαΝοθεία φέτας: Για νέες παραβάσεις παραπέμπονται 13 επιχειρήσεις

Νοθεία φέτας: Για νέες παραβάσεις παραπέμπονται 13 επιχειρήσεις

cibum team

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ Δήμητρα σε βιομηχανίες γάλακτος για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων.

Για 13 νέες παραβάσεις παραπέμπονται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην παραγωγή φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. κατάλογος επιχειρήσεων γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, για τις οποίες προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων). (ΚΥΑ 838/51008/14-03-2019)

- Advertisement -

Οι εισηγήσεις αφορούν δύο κατηγορίες επιχειρήσεων:

  1. Επτά (7) επιχειρήσεις στις οποίες, κατά τους επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Απρίλιος – Ιούλιος 2021), διαπιστώθηκαν παραβάσεις (μη ακριβής Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος)
  2. Έξι (6) επιχειρήσεις στις οποίες, μετά από διοικητικούς ελέγχους των υπηρεσιών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Αύγουστος 2021), διαπιστώθηκε ότι προέβησαν σε ουσιώδεις τροποποιήσεις των Μηνιαίων Δηλώσεων Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος, μετά την προβλεπόμενη καταληκτική προθεσμία υποβολής τους

Ο  ΕΛΓΟ Δήμητρα υλοποιεί την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για ελέγχους σε προϊόντα με ετικέτες ΠΟΠ/ΓΕΠ,  με στόχο την προστασία των συνεπών παραγωγών και την ασφάλεια και ενημέρωση τω καταναλωτών.

- Advertisement -

Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας αποτελεί κορυφαία στρατηγική πολιτική του ΥΠΑΑΤ, η ηγεσία του οποίου, έχει δεσμευτεί ότι οι έλεγχοι όχι μόνο θα συνεχισθούν αλλά και θα ενταθούν ώστε το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.