ΑρχικήΝέαΝοθεία Φέτας: το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ» κατά της απόφασης...

Νοθεία Φέτας: το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ» κατά της απόφασης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

cibum team

Απορρίφθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το αίτημα της προσωρινής διαταγής της εταιρείας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ) κατά της απόφασης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορούσε την ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Η εταιρεία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β΄ 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

- Advertisement -

Η ανάκληση της Πιστοποίησης είναι προσωρινή και ισχύει έως την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων, την εφαρμογή των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών εκ μέρους της επιχείρησης και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης, από την οποία να προκύπτει η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής του προϊόντος τυρί «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Μετά τις αποκαλύψεις η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: ««Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με αναλύσεις δειγμάτων προϊόντων μας, φέτας, οι οποίες έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος η εταιρεία μας ενημέρωσε υπεύθυνα και από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος ανακαλώντας μάλιστα αμέσως την προβληματική παρτίδα».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.