Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λόγος που τα πλαστικά ποτήρια καφέ έχουν μια δεύτερη μικρή τρύπα στο καπάκι τους

ΑρχικήΝέαΟ λόγος που τα πλαστικά ποτήρια καφέ έχουν μια δεύτερη μικρή τρύπα στο καπάκι τους
spot_img

Η σημασία στις λεπτομέρειες.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτή τη μικρή τρύπα στο καπάκι του φλιτζανιού του καφέ σας; Αυτό το μικρό άνοιγμα είναι κάτι περισσότερο από μια σχεδιαστική ιδιορρυθμία και υπάρχει για λόγους λειτουργικότητας και ασφάλειας.

- Advertisement -

Ο πρωταρχικός λόγος που υπάρχει αυτή η μικρή τρύπα είναι για να επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει από το ζεστό σας ρόφημα. Όταν ο barista σφραγίζει το καπάκι πάνω στο φλιτζάνι σας, υπάρχει συχνά υπολειμματική θερμότητα από τον φρεσκοαλεσμένο καφέ.

Χωρίς αεραγωγό, ο ατμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει πίεση στο εσωτερικό του φλιτζανιού, με αποτέλεσμα το καπάκι να πεταχτεί ή ακόμα και το φλιτζάνι να τσαλακωθεί. Η οπή επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει σταδιακά, αποτρέποντας εκρηκτικά ατυχήματα και εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας χωρίς να ζεματιστεί το πρόσωπό σας.

Η οπή εξαερισμού εξισώνει την πίεση μέσα και έξω από το φλιτζάνι, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή καθώς απολαμβάνετε τον καφέ σας εν κινήσει.

Επιπλέον, η οπή παίζει ρόλο στην αποφυγή διαρροών. Λειτουργεί ως αεραγωγός για την είσοδο του αέρα στο φλιτζάνι καθώς πίνετε, αποτρέποντας τη δημιουργία κενού που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει την εκτόξευση του υγρού. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό όταν περπατάτε ή οδηγείτε με τον καφέ σας, μειώνοντας τον κίνδυνο ακατάστατων ατυχημάτων.

Αυτός ο συχνά απαρατήρητος σχεδιασμός βοηθά επίσης να κρατάτε τον καφέ σας εκεί που πρέπει να είναι, καθώς λειτουργεί για τον ίδιο λόγο που το κράτημα δημιουργεί μια καλύτερη γουλιά: Αν δεν υπάρχει σταθερή ροή αέρα, το υγρό θα κινείται με ασταθή, απρόβλεπτο τρόπο.

Η σχεδιάστρια Louise Harpman και ο αρχιτέκτονας Scott Specht, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο Coffee Lids: Peel, Pinch, Pucker, Puncture, λένε ότι οι τάσεις, η τεχνολογία, ακόμη και νομικές υποθέσεις έχουν διαμορφώσει το σχεδιασμό της καθημερινής εφεύρεσης με την πάροδο των ετών.

«Τα καπάκια του καφέ είναι σεμνά σύγχρονα θαύματα, αλλά σπάνια σταματάμε και αφιερώνουμε χρόνο για να σκεφτούμε, να θαυμάσουμε ή και να αναρωτηθούμε γι’ αυτά τα ταπεινά αριστουργήματα», δήλωσε η Louise στο Atlas Obscura.

https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/coffee-cup-tiny-hole-explained_uk_67640168e4b01da64b6fe063

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα