H Accor Group αλλάζει τα μενού στα εστιατόρια της, ώστε μέχρι το 2030 το 50% των πιάτων της να είναι Vegan.
Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ευρώπη και έκτος στον κόσμο, Accor Group στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας, στοχεύει το 50% των μενού να είναι φυτικής προέλευσης έως το 2030. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 110 χώρες σε 5.500 ακίνητα, 10.000 χώρους εστίασης και ποτών, εγκαταστάσεις ευεξίας και διαθέτει πάνω από 40 επωνυμίες ξενοδοχείων, από πολυτελή έως πιο οικονομικά.
Την είδηση κοινοποίησε η Antonietta Varlese , Senior Vice President of Sustainability and Communication Accor Americas, η οποία δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στα social media, αποκαλύπτοντας ότι η εταιρεία προσφέρει ήδη φυτικές επιλογές στο 72% των ξενοδοχείων της στην Αμερική. «Με την επέκταση της προσφοράς πιάτων με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα στα ξενοδοχεία μας, προχωράμε στον στόχο μας να επιτύχουμε ουδετερότητα έως το 2050.
Ως παγκόσμιος ηγέτης στη φιλοξενία με ποικίλο χαρτοφυλάκιο, η Accor ισχυρίζεται ότι δίνει συνεχώς έμφαση στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαφορετικότητα. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει παγκόσμιες στρατηγικές για τα απόβλητα τροφίμων, τη μείωση των πλαστικών και τη διαχείριση του νερού.
Πληροφορίες από Vegonomist