Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όχι μόνο στην Ελλάδα: Αντιδράσεις και στη Γερμανία για τον ΦΠΑ στην εστίαση

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΌχι μόνο στην Ελλάδα: Αντιδράσεις και στη Γερμανία για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στον κλάδο της εστίασης προκαλεί η επαναφορά του ΦΠΑ στο 19%.

Την επαναφορά του ΦΠΑ για την εστίαση στο 19%, από το 7% που ισχύει μέχρι σήμερα ως μέτρο ελάφρυνσης των συνεπειών της πανδημίας, αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Ο ΦΠΑ στο 7% εισήχθη αρχικά το 2020 και, αν και επρόκειτο να παραταθεί η ισχύς του μέτρου, υπό το βάρος της «τρύπας» 60 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του έκτακτου μέτρου και την επιστροφή στο 19%, όπως και πριν από την πανδημία.

Σύνδεσμοι ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και εργαζόμενοι σε αυτές, καλούν τώρα όλα τα εστιατόρια να παραμείνουν την ερχόμενη Δευτέρα κλειστά – αν όχι για όλη τη μέρα, τουλάχιστον για λίγες ώρες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αρχιμαγείρων Ντάνιελ Σάντε, σε δηλώσεις του στην BILD, στηρίζει την πρόταση, προειδοποιώντας ότι οι νέες αυξήσεις καθιστούν τα εστιατόρια απρόσιτα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Εστιατορίων Βρανδεμβούργου Όλαφ Σέπε δήλωσε από την πλευρά του ότι «η αύξηση του ΦΠΑ είναι μια κλωτσιά στο στομάχι για κάθε έναν από εμάς. Υποστηρίζω την πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις, μήπως έτσι ανοίξουν τα μάτια των πολιτικών».

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Αναλύσεις σε 125 δείγματα τυριών λιανικής αποκάλυψε την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων βιογενών αμινών - Οι συστάσεις των επιστημόνων

Νέο σεμινάριο Food Defense training course του TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα