Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Αμερικανοί θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, αλλά χωρίς να εγκαταλείψουν τις απολαύσεις τους

ΑρχικήΝέαΟι Αμερικανοί θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, αλλά χωρίς να εγκαταλείψουν τις απολαύσεις τους
spot_img

Καταναλωτική έρευνα σχετικά με τα τρόφιμα και τα New Year’s Resolutions των ανθρώπων στις ΗΠΑ.

«New year, new me», μια φράση ακούγεται πολύ συχνά και αντιπροσωπεύει την τάση των ανθρώπων να υιοθετούν νέους στόχους για το νέο έτος. Η διατροφή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτούς τους στόχους.

Έκθεση Consumer Food Insights έδειξε πως στην πραγματικότητα, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, αλλά και η μείωση της ζάχαρης αποτελούν τους κύριους στόχους των ανθρώπων για το νέο έτος.

Η έκθεση αυτή, η οποία αφορά το μήνα Ιανουάριο,  συνοψίζει και συζητά επίσης την κατάσταση των δεικτών της έρευνας μετά από ένα ολόκληρο έτος συλλογής δεδομένων. Πρόκειται για έρευνα του Κέντρου Ανάλυσης Ζήτησης και Αειφορίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Purdue, η οποία αξιολογεί τις δαπάνες τροφίμων, την ικανοποίηση και τις αξίες των καταναλωτών, την υποστήριξη των γεωργικών και επισιτιστικών πολιτικών και την εμπιστοσύνη σε πηγές πληροφοριών σε 1.500 καταναλωτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Jayson Lusk, αν και οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία τους, όπως το να τρώνε περισσότερα λαχανικά, πααράλληλα δεν θέλουν μα στερούνται απολαύσεις, όπως το να  πίνουν λιγότερο αλκοόλ.

Όπως σημείωσε προηγουμένως η Έκθεση Consumer Food Insights, οι δαπάνες για τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 19%  σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Επιπλέον, είναι σημαντικό πως το τελευταίο εξάμηνο, οι πωλήσεις στα παντοπωλεία παρέμειναν σταθερές, γεγονός που υποδηλώνει μια κάποια πεποίθηση πως οι τιμές των τροφίμων θα πέσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αξιοσημείωτο εύρημα αποτελεί πως η  εμπιστοσύνη στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές του Υπουργείου των ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, καθώς η συμβουλευτική επιτροπή του ετοιμάζεται να συζητήσει τις κατευθυντήριες γραμμές του 2025.

Ακόμη, οι περισσότεροι συμμετέχοντες θέλουν να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τους γεωργούς και τις μικρές επιχειρήσεις.

 Παρά τις αυξήσεις των τιμών, το ποσοστό της εθνικής επισιτιστικής παρέμεινε σταθερό από τον περασμένο Ιανουάριο, δήλωσε ο Sam Polzin, επιστήμονας έρευνας τροφίμων και γεωργίας για το κέντρο και συν-συγγραφέας της έκθεσης.

Επίσης σημαντικό είναι πως οι Αμερικανοί σπάνια επιλέγουν πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης έναντι ζωικών και στην πραγματικότητα μόνο μια μειοψηφία υποστηρίζει πως η γεωργία συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα