Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ελληνική πιπεριά τουρσί που τα “σπάει” σε όλο τον πλανήτη – Η τελευταία παρτίδα ήταν 6,5 εκ. βάζα!

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΗ ελληνική πιπεριά τουρσί που τα "σπάει" σε όλο τον πλανήτη - Η τελευταία παρτίδα ήταν 6,5 εκ. βάζα!
spot_img

Η τελευταία παρτίδα των προϊόντων της ROYAL – ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ήταν 6,5 εκατομμύρια βάζα και όλα χειροποίητα!

«Όταν με ρωτούν που εξάγετε τα προϊόντα σας τους απαντώ: Από τη Νέα Ζηλανδία, μέχρι και το Μεξικό, δίχως να αφήνουμε κάποια περιοχή ενδιάμεσα». Με αυτήν την κάπως υπερβολική απάντηση, θέλησε να δώσει τον εξαγωγικό χαρακτήρα της οικογενειακή επιχείρησης ROYAL – ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΒΕΕ, ο Διευθυντής πωλήσεών της, Στέφανος Τσουνάκος, μιλώντας στο ΕΤΒΑVIPE Studio που λειτουργεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου της Κομοτηνής. Ένα studio που στήθηκε σε συνεργασία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την παρουσίαση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Αφετηρία της οικογενειακής επιχείρησης είναι η Καβάλα. Η παραγωγική της μονάδα είναι εγκατεστημένη στο Επιχειρηματικό Πάρκο Ξάνθης απ΄όπου και φεύγουν τα προϊόντα της για να κατακτήσουν τις αγορές του κόσμου

Σύμφωνα με τον κ.Τσουνάκο τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια η εταιρεία κατέγραψε θεαματική μεταβολή μεγεθών καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό αυξήθηκε και αυξάνεται διαρκώς.

«Η εξωστρέφεια για μας ήταν από την αρχή δεδομένη καθώς γνωρίζαμε ότι η μεγάλη αγορά για την κατηγορία των προϊόντων μας είναι έξω» λέει και αποδίδει αυτή την εξέλιξη στο γεγονός ότι το τουρσί είναι συνδεδεμένο με τη συντήρηση των προϊόντων και άρα με την παρουσία τους στο τραπέζι όλο τον χρόνο, αφού οι φρέσκιες σαλάτες δεν υπάρχουν σε όλες τις χώρες, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Τα προϊόντα ”ROYAL MEDITERRANEAN” εξάγονται σε ποσοστό 90% και μόλις το 10% τροφοδοτεί την ελληνική αγορά.

Αν και την αποδέχεται, βρίσκει τη λέξη ”τουρσί” αρκετά περιοριστική και εξηγεί: “Μιλάμε ουσιαστικά για προϊόντα που έχουν υποστεί μία φυσική ζύμωση με κάποιες ελάχιστες γευστικές παρεμβάσεις”΄.

 “Σημαία” η κόκκινη πιπεριά

Παρουσιάζοντας τα προϊόντα που αξιοποιεί η επιχείρηση για τυποποίηση, λέει πως «σημαία» όλων είναι η κόκκινη ψητή πιπεριά. «Αυτή ψήνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και συντηρείται μέσα σε άλμη που αποτελείται από νερό, αλάτι, ξύδι και ελάχιστη έως καθόλου ζάχαρη». Στην επιτυχία τόσο αυτού του προϊόντος όσο και των υπολοίπων που συντηρεί σε άλμη η ROYAL συντελεί τα μέγιστα κατά τον κ.Τσουνάκο το γεγονός ότι το ανώτατο χρονικό όριο από την ώρα που συλλέγεται το λαχανικό μέχρι την ώρα της συσκευασίας του είναι 24 ώρες. Εκτός από κόκκινη πιπεριά η γκάμα των λαχανικών τους περιλαμβάνει όλα τα γνωστά λαχανικά, όπως η πράσινη πιπεριά η λιαστή ντομάτα κ.α. «Εδώ και περίπου εφτά χρόνια αναπτυσσόμαστε πολύ και στην ελιά» λέει ο κ.Τσουνάκος κι αυτό γιατί «είδαμε πως η ελιά και το λάδι έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των μεταποιημένων προϊόντων»

 Μονόδρομος η εισαγωγή πρώτης ύλης

Ερωτηθείς από πού προμηθεύονται τις πρώτες ύλες, το στέλεχος της ROYAL μίλησε για σημαντικές εισαγωγές προϊόντων αφού όπως είπε, «η εγχώρια παραγωγή καλύπτει μόλις του 20%-30% της ζήτησης εκ μέρους των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων. Έτσι η επιλογή των εισαγωγών αποτελεί μονόδρομο για εμάς».

Αναφερόμενος στα επόμενα σχέδια της επιχείρησης, είπε ότι προετοιμάζουν για να βγάλουν στην αγορά σειρές προϊόντων με τη χαμηλότερη δυνατή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη κι αυτό γιατί αυξάνονται οι καταναλωτές που λένε όχι στο αλάτι, όχι στη ζάχαρη. «Η πρόκληση λοιπόν είναι να πετύχουμε την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο ασφαλές και στο γευστικό».

Η επιχείρηση απασχολεί σήμερα 150 άτομα ως μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριοι συνεργάζεται με εποχικό προσωπικό.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση ότι όλη η διαδικασία συσκευασίας των προϊόντων στα βάζα γίνεται χειροποίητα και όχι με κάποια μηχανήματα.

Η πληροφορία έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν αποκάλυψε πως την τελευταία φορά τα προϊόντα συσκευάστηκαν σε 6,5 εκατομμύρια βάζα. Όλα στο χέρι!

Τηλεοπτική συνέντευξη: Βασίλης Λωλίδης, Γιώργος Αλοίμονος.

Κείμενο συνέντευξης: Μπάμπης Γιαννακίδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο