Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επενδύσεις στην αγροτική τεχνολογία επιταχύνονται πιο γρήγορα από ποτέ- νέα έκθεση

ΑρχικήΝέαΟι επενδύσεις στην αγροτική τεχνολογία επιταχύνονται πιο γρήγορα από ποτέ- νέα έκθεση
spot_img

cibum team

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία Covid-19 έχει σημειωθεί έξαρση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις τεχνολογίες γεωργίας. Τώρα έχουμε αριθμούς που δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών αγροτικής τεχνολογίας.

Οι επενδύσεις «Farm tech» εκτινάχθηκαν στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ξεπερνώντας τις επενδύσεις του 2019 κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 41%, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επενδύσεων της AgFunder Farm Tech Investment. [Η AgFunder είναι η μητρική εταιρεία της AFN.]

Δηλαδή, η επιτάχυνση της γεωργικής τεχνολογίας ήταν περίπου έξι ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη από τη agrifoodtech συνολικά ( foodtech μαζί με τεχνολογία αγροτικών προϊόντων) και 37 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από την παγκόσμια αύξηση της VC σε ετήσια βάση το 2020.

Μεγάλο μέρος της επενδυτικής δραστηριότητας καθοδηγήθηκε από δύο τομείς: Ag Biotechnology and Novel Farming Systems (κυρίως η εσωτερική καλλιέργεια καλλιεργειών και εντόμων). Οι επενδυτές άντλησαν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κάθε κατηγορία. Οι εταιρείες Ag Biotech προσέλκυσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές: 173 συμφωνίες έκλεισαν, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 58% από το 2019. Η δραστηριότητα των συμφωνιών Novel Farming Systems αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση.

Όσο δύσκολο και αν ήταν το 2020 σε παγκόσμιο επίπεδο  η πανδημία φαίνεται να έχει ενισχύσει τη γεωργική τεχνολογία επειδή φάνηκαν οι «αδυναμίες» στο βιομηχανικό γεωργικό σύστημα, ιδιαίτερα η ευπάθεια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Infarm Erez Galonza στο AFN. Η γερμανική επιχείρηση κάθετης γεωργίας, των οποίων τα προϊόντα μπορούν να βρεθούν σε παντοπωλεία σε όλη την Ευρώπη, εξασφάλισε 170 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές πέρυσι. «Η πανδημία τόνισε την ανάγκη για ανθεκτικές, τοπικές λύσεις», πρόσθεσε.

Οι καλύτερες χρηματοδοτούμενες κατηγορίες αγροτικής τεχνολογίας

Ίσως ο μεγαλύτερος νικητής, υπό αυτή την έννοια, ήταν ο φορέας εκμετάλλευσης θερμοκηπίου υψηλής τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ, η AppHarvest. Είχε εισαχθεί επίσημα στο χρηματιστήριο Nasdaq τον Ιανουάριο.

Η AppHarvest αγόρασε πρόσφατα τον ηγέτη ρομποτικής και την εταιρεία χαρτοφυλακίου AgFunder Root AI, καθιστώντας τον ιδρυτή Josh Lessing το νέο CTO της δημοσίως εισηγμένης εταιρείας.

Η AppHarvest ξεκίνησε μια τάση SPAC για τις εταιρείες Farm Tech και ειδικά για τις επιχειρήσεις Novel Farming. Έκτοτε είδαμε τέσσερις άλλες εταιρείες αγροδιατροφικής τεχνολογίας να ανακοινώνουν σχέδια δημοσίευσης μέσω SPAC: οι αγροτεχνολογικές εταιρείες Benson Hill και Gingko Bioworks και νέες αγροτικές επιχειρήσεις AeroFarms και Local Bounti.

Πανδημικοί άξονες

Δεν είναι μόνο για Ag Biotech και Novel Farming Systems. Οι μεγαλύτερες συμφωνίες του 2020 αφορούσαν τον τομέα της αγοράς αγροτικών επιχειρήσεων. Το Indigo Ag με έδρα τη Βοστώνη προσέλκυσε επενδύσεις, συνολικού ύψους 535 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, και το San Carlos, Californ.Fares Business Farmers Business Network συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια.

Η εκτελεστική ομάδα του Indigo Ag είπε στο AFN ότι επειδή ασχολείται άμεσα με την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, η εταιρεία αντιμετώπισε ένα άμεσο σοκ από την πανδημία.

«Η παγκόσμια πανδημία ήταν μια εξωτερική πρόκληση που απαιτούσε από την ομάδα μας, όπως και πολλές άλλες, να προσαρμοστούν γρήγορα για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι υποστηρίζονται», ανέφεραν σε συνέντευξη «Εμείς ήμασταν τυχεροί που οι λειτουργίες μας δεν παρεμποδίστηκαν σημαντικά από την πανδημία, έπρεπε να επεκτείνουμε γρήγορα τις υπηρεσίες υποστήριξής μας και να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας για να επιτρέψουμε στους αγρότες, τους αγοραστές και τους συνεργάτες μας να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις τους με εμπιστοσύνη στα πρώτα στάδια του Covid- 19. »

Η εταιρεία ξεκίνησε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης μεταφορών για καλλιεργητές σιτηρών, για να διασφαλίσει ότι η προμήθεια σιτηρών θα μπορούσε να συνεχίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Επικεντρώθηκε επίσης στην ανάπτυξη εργαλείων τιμολόγησης, πρόσβαση σε συμβούλους μάρκετινγκ σιτηρών και ακόμη και ένα podcast για να βοηθήσει τους παραγωγούς να αντιμετωπίσουν την αστάθεια της αγοράς που σχετίζεται με την πανδημία.

Το Indigo Ag έχει μπει και στην εξελισσόμενη αλλά θολή αγορά άνθρακα. “Με τους νέους παίκτες να εισέρχονται στον χώρο του άνθρακα σχεδόν κάθε εβδομάδα – πολλοί ακολουθούν λιγότερο αυστηρές προσεγγίσεις για την επαλήθευση και τη μέτρηση – το Indigo έχει παραμείνει σταθερά επικεντρωμένο στο να επιτρέπει στους αγρότες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για το πώς, πότε και γιατί να συμμετάσχουν στην αγορά άνθρακα”, δήλωσε το Indigo Ag προσθέτοντας: «Αξιοποιώντας την επιστημονική μας γνώση, τις τεχνολογικές δυνατότητες και τη χρήση πρωτοπόρων λογιστικών πρωτοκόλλων στη βιομηχανία, το Indigo διασφαλίζει ότι οι αγρότες υποστηρίζονται με τα κατάλληλα εργαλεία και πληροφορίες για να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αυξήσουν μια νέα και όλο και πιο πολύτιμη καλλιέργεια: τον άνθρακα .. “

Το βιώσιμο μέλλον των τροφίμων

Η επαλήθευση της λογιστικής δέσμευσης άνθρακα λαμβάνει πράγματι μεγαλύτερη προσοχή και έλεγχο. Είναι πιθανό να είναι ένα βασικό θέμα στη γεωργική βιομηχανία στο μέλλον και είναι μια από τις βασικές τάσεις της AgFunder για παρακολούθηση το 2021, παράλληλα με τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος τροφίμων.

 

«Μπορούμε να εφεύρουμε μια νέα, βιώσιμη βιομηχανία τροφίμων, τροφοδοτώντας τον πλανήτη προστατεύοντας ταυτόχρονα τη βιοποικιλότητά του και καταπολεμώντας την κλιματική αλλαγή», δήλωσε στο AFN η εκτελεστική ομάδα της γαλλικής επιχείρησης εντόμων, Ynsect. Η εταιρεία βλέπει τα έντομα ως ένα κρίσιμο συστατικό του βιώσιμου μέλλοντος των τροφίμων.

«Τα έντομα μπορούν να βοηθήσουν την επισιτιστική ασφάλεια και να αποτελέσουν μέρος της λύσης στις ελλείψεις τροφίμων, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας, των χαμηλών απαιτήσεων για γη και νερό, των χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της υψηλής απόδοσης στην οποία μπορούν να μετατρέψουν τις ζωοτροφές σε τρόφιμα».

Οι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν: η Ynsect σημείωσε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης στον τομέα της νέας γεωργίας το 2020, συγκεντρώνοντας 222 εκατομμύρια δολάρια το 2020, ανεβάζοντας το σύνολο της σειράς C στα 372 εκατομμύρια δολάρια, για να χτίσει ένα αγρόκτημα βιομηχανικού μεγέθους για τα σκουλήκια Molitor κοντά στην πόλη Amiens. Η Ynsect εξαγόρασε την ολλανδική εταιρεία εκτροφής εντόμων Protifarm τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο παραμένουν σκεπτικοί για τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης. Αλλά η συνείδηση ​​του καταναλωτή και η ζήτηση για τρόφιμα υψηλής ποιότητας και χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου είναι σίγουρα μια τάση που επηρεάζει την εξέλιξη της Farm Tech, όπως αποδεικνύεται από το φάσμα των νεοσύστατων επιχειρήσεων που προσέλκυσαν χρηματοδότηση το 2020.

Οι επιχειρήσεις της Ag Biotech όπως η Benson Hill, η GreenLight Biosciences και η Pivot Bio εξασφάλισαν την υποστήριξη των επενδυτών για τη διαφοροποίηση της τεχνολογίας εισροής καλλιεργειών μακριά από επιβλαβείς για το περιβάλλον συνθετικές χημικές ουσίες.

Οι νέες γεωργικές επιχειρήσεις αναπτύσσουν εξαιρετικά αποδοτικές και συντηρητικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια φρέσκων τροφίμων.

Λογισμικό Farm Management, Sensing & IoT όπως οι ICEYE, Aclima και Cervest φωτίζουν τις επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή και βοηθούν τις εταιρείες να προβλέπουν και να προβλέπουν διαταραχές που σχετίζονται με το κλίμα.

Οι τεχνολογίες διατήρησης τροφίμων όπως αυτές της Apeel Sciences συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, όπως και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών ειδών παντοπωλείου, όπως το Misfits Market και το Imperfect Foods, που πωλούν «άσχημα προϊόντα» που διαφορετικά θα σπαταλούνταν μεταξύ των φρέσκων τροφίμων και των ειδών παντοπωλείου τους.

Εταιρείες όπως η Celtic Renewables μετατρέπουν τα αγροτικά απόβλητα σε πόρους μέσω της παραγωγής βιοκαυσίμων.

“Καθώς οι εταιρείες αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες δεσμεύσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων-και οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα υιοθετούν πολιτικές για την ενθάρρυνση της κλιματικής έξυπνης γεωργίας”, δήλωσε η ομάδα Indigo Ag, “η ευκαιρία για τη γεωργία να ενεργήσει ως κλιματική λύση θα γίνει μόνο πιο εμφανής”

Πηγή: AFN Foodtech Agtech

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!

Προειδοποίηση ασφάλειας: Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν πρέπει να τρώνε συκώτι

Οι Αρχές της Νορβηγίας εξέδωσαν προειδοποίηση για την κατανάλωση συκωτιού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα