Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο για το περιβάλλον παρά για την υγεία τους!

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΟι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο για το περιβάλλον παρά για την υγεία τους!
spot_img

Έρευνα της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ ASDA δείχνει ότι οι καταναλωτές ανησυχούν πολύ για το περιβάλλον και μάλιστα πολύ περισσότερο από την υγεία τους.

Τα δεδομένα από την έρευνα της Asda’s Pulse of the Nation ενόψει της Εβδομάδας Δράσης για τα Απόβλητα Τροφίμων διαπίστωσαν ότι τα δύο τρίτα των πελατών (64%) ανησυχούν για το περιβάλλον, με μόλις το 49% να ανησυχεί για τη δική του υγεία, υπογραμμίζοντας πόσο ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτης.

Οι καταναλωτές φαίνονται επίσης πολύ συνειδητοποιημένοι σχετικά με τον δικό τους ρόλο στη βιωσιμότητα με το 88% των ερωτηθέντων να λένε ότι η μείωση της σπατάλης φαγητού είναι σημαντική για αυτούς. Να σημειωθεί πως τα δεδομένα από τη ΜΚΟ WRAP για την κλιματική αλλαγή δείχνουν ότι πάνω από το 70% της σπατάλης τροφίμων συμβαίνει στο σπίτι, κοστίζοντας το μέσο όρο οικογένεια περίπου 700 £ το χρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι 9 στους 10 πελάτες ανησυχούν επί του παρόντος για το κόστος ζωής.

Η Asda δημιούργησε μια ειδική σελίδα στον ιστότοπό της με υποδείξεις και συμβουλές για το πώς μπορεί να αποτραπεί η σπατάλη τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς νόστιμων συνταγών με υπολείμματα.

Το σούπερ μάρκετ βοηθά τους πελάτες με πολλούς άλλους τρόπους να καταπολεμήσουν τη σπατάλη τροφίμων, αφαιρώντας πρόσφατα τις ημερομηνίες Best Before σε σχεδόν 330 φρέσκα προϊόντα φρούτων και λαχανικών για να ενθαρρύνει τους πελάτες να αποφασίσουν μόνοι τους εάν το φαγητό είναι βρώσιμο.

Η Asda αφαίρεσε επίσης τις ημερομηνίες Use By και τις αντικατέστησε με τις ημερομηνίες Best Before σε σχεδόν τα μισά γιαούρτια της δικής της μάρκας, με την έρευνα WRAP να δείχνει ότι **το 70 τοις εκατό του συνόλου του γιαουρτιού που σπαταλάται στο σπίτι οφείλεται στο ότι το προϊόν «δεν χρησιμοποιείται σε ώρα», με την ετικέτα ημερομηνίας να αναφέρεται ως λόγος.

Η Asda Senior Manager, Zero Waste, Karen Todd, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι οι πελάτες μας ενδιαφέρονται πολύ για το περιβάλλον και θέλουν να γνωρίζουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν και να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων όσο το δυνατόν πιο απλή, ενώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη δική μας.

«Το Food Waste Action Week θα μας βοηθήσει να διαδώσουμε τη σημασία της μείωσης της σπατάλης τροφίμων για να βοηθήσουμε όχι μόνο τον πλανήτη, αλλά και τα πορτοφόλια των πελατών».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα