ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟι παραγωγοί μπανάνας ζητούν αύξηση στις τιμές λόγω υψηλού κόστους παραγωγής

Οι παραγωγοί μπανάνας ζητούν αύξηση στις τιμές λόγω υψηλού κόστους παραγωγής

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι παραγωγοί μπανάνας από την Ευρώπη, την Κολομβία, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα συζήτησαν σε συνάντησή τους στο Brussels Europe Press Club μια σειρά από προτάσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση μιας «δίκαιης τιμής» για εκείνους, δεδομένου του υψηλότερου κόστους παραγωγής και λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο πιάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να αντιστρέψουμε την τάση των τιμών που έχει διατηρηθεί από το ευρωπαϊκό σύστημα διανομής και που δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα μεροκάματα, αλλά ούτε να ακολουθούμε την πράσινη πολιτική ή να κινούμαστε στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο πιάτο».

- Advertisement -

Σε δηλώσεις του ο Eric de Lucy, Πρόεδρος της Ένωση Γάλλων Παραγωγών Μπανάνας (UGPBAN) και εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαίων Παραγωγών Μπανάνας (APEB) εξέφρασε την ανησυχία όλων των παραγωγών του κλάδου για «να αποκτήσει περισσότερη αξία η παραγωγή μας».

Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί επιθυμούν να αντιστραφεί η τάση για χαμηλές τιμές που έχει διαμορφωθεί και αναγνωρίζοντας εξωγενείς επιπτώσεις και τις προσπάθειες για βιωσιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού να προκύψει μια «βιώσιμη» για τους ίδιους τιμή.

- Advertisement -

Επιπλέον, οι παραγωγοί δεσμεύονται να σχηματίσουν μια συμμαχία για τη διαχείριση των διεθνών πόρων για την καταπολέμηση του μύκητα της λεγόμενης «φουζαρίωσης» (Foct R4T) και του Black Sigatoka, οι οποίοι επηρεάζουν τις φυτείες με μπανάνες.

Πηγή: esmmagazine

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κανονισμός PPWR: Γιατί η βιομηχανία ζητά να σταματήσουν οι πρόσθετες απαιτήσεις από τις μεγάλες αλυσίδες

Μην ζητάτε περισσότερα από όσα προβλέπει ο PPWR», το μήνυμα της βιομηχανίας

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών