Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απάτη σε prosciutto της Lidl – Παραπλανητική περιεκτικότητα σε κρέας

ΑρχικήΝέαΑπάτη σε prosciutto της Lidl - Παραπλανητική περιεκτικότητα σε κρέας
spot_img

Η Τσεχικές αρχές εντόπισαν παραπλανητική περιεκτικότητα σε κρέας στο prosciutto crudo από την Ιταλία, και όπως αναφέρουν έλειπε περισσότερο από το ένα τέταρτο σε περιεκτικότητα κρέατος σε σύγκριση με τις πληροφορίες της επισήμανσης.

Οι επιθεωρητές της Τσεχικής Αρχής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων (CAFIA) ασχολούνται εντατικά με την επιθεώρηση όχι μόνο της ασφάλειας, αλλά και της ποιότητας των τροφίμων στο δίκτυο της αγοράς, και επί του παρόντος έχουν απαγορεύσει μια παρτίδα εισαγόμενου prosciutto crudo ξήρανσης, με περίπου ένα τέταρτο χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κρέας από αυτή που αναφέρεται στην επισήμανση.

- Advertisement -

Η CAFIA έδωσε εντολή στην εταιρεία Lidl Česká republika v.o.s. να αποσύρει αμέσως το μη συμμορφούμενο τρόφιμο ITALIAMO Prosciutto Crudo με στοιχεία:

  • Ημερομηνία λήξης: 27 Ιουλίου 2022,
  • Αριθμός παρτίδας FA2211809,
  • Κατασκευαστής Filiera Uno Prosciutti S.r.l., via Jacopo Pirona, 15, IT-33038 San Daniele del Friuli, Ιταλία.

Ο παραγωγός ανέφερε στην ετικέτα, μεταξύ άλλων, ότι «100 g του προϊόντος παρασκευάστηκαν από 194 g χοιρινό μπούτι». Ωστόσο, η εργαστηριακή ανάλυση επιβεβαίωσε ότι 100 g του προσούτο παρασκευάστηκαν από μόλις 142,5 g κρέας. Ο ισχυρισμός στην επισήμανση των τροφίμων είναι επομένως παραπλανητικός ως προς την πραγματική αναλογία κρέατος.

Η CAFIA θα κινήσει διοικητική διαδικασία για επιβολή προστίμου στον ελεγχόμενο. Στην περίπτωση των προϊόντων αποξηραμένου κρέατος, το βάρος του κρέατος αναφέρεται πάντα σε ακατέργαστη κατάσταση. Επομένως, η περιεκτικότητα σε κρέας αυτού του προϊόντος είναι πάντα υψηλότερη από το τελικό ξηρό προϊόν.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα