ΑρχικήΝέαΟΗΕ-FAO: Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν το Φεβρουάριο για 11ο διαδοχικό...

ΟΗΕ-FAO: Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν το Φεβρουάριο για 11ο διαδοχικό μήνα

1 λεπτά ανάγνωσης

19% χαμηλότερος από την τιμή ρεκόρ στην οποία είχε φθάσει τον περασμένο Μάρτιο.

Ο παγκόσμιος δείκτης των Ηνωμένων Εθνών για τις τιμές των τροφίμων μειώθηκε το Φεβρουάριο για 11ο διαδοχικό μήνα και είναι τώρα 19% χαμηλότερος από την τιμή ρεκόρ στην οποία είχε φθάσει τον περασμένο Μάρτιο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

- Advertisement -

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), που παρακολουθεί τις τιμές τροφίμων σε όλο τον κόσμο, ήταν κατά μέσο όρο στις 129,8 μονάδες τον περασμένο μήνα έναντι 130,6 τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο FAO. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του εν λόγω δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.