Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικογένεια Στεργίου: Νέα μονάδα παραγωγής στην Αυλώνα

ΑρχικήΝέαΟικογένεια Στεργίου: Νέα μονάδα παραγωγής στην Αυλώνα
spot_img

cibum team

Στην ίδρυση μίας νέας μονάδας παραγωγής ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στον Αυλώνα Αττικής προχωρά η Οικογένεια Στεργίου.

Η επένδυση φθάνει τα 20,3 εκατ. ευρώ και έχει υπαχθεί στο καθεστώς Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου μέσω του πέμπτου κύκλου υποβολών αιτήσεων. Μάλιστα η εταιρεία για την επένδυση αυτή αναμένεται να λάβει φορολογική απαλλαγή περίπου 4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Στεργίου επιχειρεί να επεκτείνει τη βεντάλια των προϊόντων της εταιρείας, που ξεκίνησε ως ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τη δεκαετία του ’60 για να εξελιχθεί σε μία απ’ τις σημαντικές δυνάμεις στον αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με φρέσκα αλλά και με κατεψυγμένα προϊόντα.

Η νέα μονάδα στήνεται σε μισθωμένο για 12 έτη ακίνητο με σύνολο επιφάνειας κτιρίων για βιομηχανική χρήση 16.034,705 τ.μ. επί αγροτεμαχίου 25.871,22 τ.μ. εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Αυλώνα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της εταιρείας η επέκταση αυτή είναι αναγκαία «με σκοπό την εδραίωσή της και μάλιστα εντός των πλαισίων της άκρως ανταγωνιστικής αγοράς, καθώς και την ανάγκη επάρκειας των εγκαταστάσεών της για την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της, την ικανοποίηση της ζήτησης αυτών και την ανταπόκριση των παραγγελιών των πελατών της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, που αφορούν τη χρήση 2019, η Οικογένεια Στεργίου ΑΕ είχε καθαρό κύκλο εργασιών 33,34 εκατ. ευρώ έναντι 28,67 εκατ. το 2018. Τα προ φόρων κέρδη ήταν 4,05 εκατ. ευρώ και τα αντίστοιχα μετά τους φόρους 2,7 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 είχαν αυξηθεί στα 16,9 εκατ. ευρώ περίπου. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ήταν 4,82 εκατ. ευρώ με τα τραπεζικά δάνεια περί τις 800.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Τατόι.

Πηγή: New money

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα