ΑρχικήΝέαΟργανωμένες εκδρομές από την Τουρκία προς την Ελλάδα για να αγοράσουν... κιμά

Οργανωμένες εκδρομές από την Τουρκία προς την Ελλάδα για να αγοράσουν… κιμά

2 λεπτά ανάγνωσης

Έως και δύο οργανωμένα δρομολόγια την εβδομάδα από την Τουρκία – Τιμές έως 60% χαμηλότερες στην Ελλάδα

Οργανωμένα δρομολόγια με λεωφορεία προς την Ελλάδα πραγματοποιούν Τούρκοι καταναλωτές για την αγορά βασικών ειδών διατροφής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Sozcu. Οι εκδρομές γίνονται έως και δύο φορές την εβδομάδα, ακόμη και αποκλειστικά για την προμήθεια βοδινού κιμά. Κύριος προορισμός παραμένει η Αλεξανδρούπολη, όπου οι τιμές τροφίμων είναι έως και 60% χαμηλότερες σε σχέση με την Τουρκία. Περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι επισκέπτονται την πόλη κάθε εβδομάδα για ψώνια και φαγητό, με περίπου 2.500 να μετακινούνται με λεωφορεία. Τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία καταγράφουν πληρότητα όλο τον χρόνο.

- Advertisement -

Όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, τα οργανωμένα γκρουπ φτάνουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Πακέτα εκδρομών με διανυκτέρευση κοστίζουν περίπου 140 ευρώ, ποσό που θεωρείται χαμηλό λόγω του υψηλού πληθωρισμού στην Τουρκία. Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση καταγγέλλεται εκτόξευση τιμών σε βασικά αγαθά όπως κιμάς, ηλιέλαιο και τυρί. Για πολλούς καταναλωτές, μια ημερήσια εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη είναι φθηνότερη από ψώνια στην Κωνσταντινούπολη.

Η αυξημένη τουρκική παρουσία έχει ενισχύσει την τοπική αγορά, με εστίαση, λιανεμπόριο και τουρισμό να καταγράφουν άνοδο. Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για αυξημένες αγορές ακινήτων και επιχειρήσεων από τουρκικά συμφέροντα, εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό σε τοπικό επίπεδο. Στο ίδιο ρεπορτάζ, ανταποκριτής της Sozcu σημειώνει ότι καλάθι προϊόντων που στην Τουρκία κοστίζει 72 ευρώ, στην Ελλάδα αγοράστηκε με περίπου 47 ευρώ, επιβεβαιώνοντας το άνοιγμα της ψαλίδας τιμών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική