Κερδίζει έδαφος σε ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.
Το βούτυρο δεν είναι απλώς βασικό συστατικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο, είναι επίσης βασικό συστατικό πολλών απολαυστικών προϊόντων όπως κέικ, σοκολάτες και παγωτά.
Τα δεδομένα από το Innova Market Insights δείχνουν ότι η χρήση συστατικών βουτύρου κερδίζει έδαφος για προϊόντα Αρτοποιίας (5%), Ζαχαροπλαστικής (3%) και Παγωτού (3%) (μεταξύ 2018 και 2022). Με τη μεγαλύτερη επέκταση να παρατηρείται στις περιοχές της Μέσης Ανατολής (8%), της Ευρώπης (4%) και της Ασίας-Ειρηνικού (4%)