ΑρχικήΝέαΠαιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν για ύπνο νηστικά λόγω του υψηλού...

Παιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν για ύπνο νηστικά λόγω του υψηλού πληθωρισμού σύμφωνα με έρευνα

3 λεπτά ανάγνωσης

Έρευνα της World Vision International σε 16 χώρες.

Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και το αυξημένο κόστος διαβίωσης συνεισφέρουν στην παγκόσμια πείνα, σύμφωνα με έρευνα σε 16 χώρες για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision International.

- Advertisement -

Η έρευνα, που ανακοινώνεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων τη Δευτέρα, έδειξε ότι το 59% των γονέων που συμμετείχαν σε αυτή ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πείνα μεταξύ των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους, με το 46% να ανησυχεί πώς θα βρει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Έδειξε επίσης ότι το 37% των γονέων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν κατάλληλη σίτιση κάθε μέρα και το 21% δήλωσε ότι τα παιδιά τους έχουν πεινάσει τον τελευταίο μήνα.

- Advertisement -

Το ποσοστό των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο νηστικά αυξάνεται στο 38% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι στο σπίτι τους το παιδί τους έχει πάει νηστικό για ύπνο διαμορφώθηκε στο 18%.

«Η πείνα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και δεν περιορίζεται σε κάποια χώρα ή μέρος του πλανήτη», δήλωσε ο Άντριου Μόρελι, πρόεδρος της World Vision International, σε ανακοίνωση.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από την Ipsos, συμμετείχαν πάνω από 14.000 άνθρωποι από όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι τα παιδιά τους πήγαν για ύπνο νηστικά, το 46% επικαλέστηκε τον πληθωρισμό και το κόστος διαβίωσης ως τον βασικό λόγο. Οι επόμενοι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (39%) και ότι δεν δίδεται αρκετή προσοχή από τις κυβερνήσεις στις προσπάθειες για τον τερματισμό της πείνας (25%).

Η αύξηση των τιμών έχει επηρεάσει οικονομίες σε όλο τον κόσμο λόγω παραγόντων, όπως τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και οι επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη οικονομική ανησυχία των οικονομολόγων φέτος, σύμφωνα με έρευνες του Reuters.

Στις 16 χώρες περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Μπανγκλαντές, η Βραζιλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου η Ipsos ρώτησε περίπου 1.000 ενήλικες σε κάθε κράτος. Στο Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ και το Μαλάουι, ρωτήθηκαν περίπου 500 άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για την πείνα των παιδιών σε 11 από τις 16 χώρες, φθάνοντας το υψηλό ποσοστό του 70% στο Μπαγκλαντές. Ωστόσο πλούσιες χώρες, όπως ο Καναδάς (68%), η Αυστραλία (66%) και η Βρετανία (66%) επίσης επικαλούνται τις υψηλότερες τιμές ως τη βασική αιτία.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό