Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εναλλακτική μέθοδος για τον εντοπισμό Salmonella σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕναλλακτική μέθοδος για τον εντοπισμό Salmonella σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων
spot_img

Οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας Salmonella μπορεί μερικές φορές να χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε ημέρες. Ωστόσο, μια ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Georgia στις ΗΠΑ, βρήκε μια πιθανή εναλλακτική μέθοδο για την καλλιέργεια της Salmonella, που μπορεί να μειώσει το χρόνο απομόνωσης που απαιτείται για αυτή τη διαδικασία.

Η USPOULTRY και το Ίδρυμα USPOULTRY χρηματοδότησαν την έρευνα. Πειράματα διαπίστωσαν ότι το CRISPR-SeroSeq μπορεί να προσφέρει ένα νέο πλαίσιο για την παρακολούθηση των πληθυσμών  Salmonella κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Οι στόχοι του σχεδίου ήταν η βελτίωση της επιτήρησης του παθογόνου αυτού βακτηρίου και ο εντοπισμός των οροτύπων του, μέσω μιας εμπορικής μονάδας επεξεργασίας. Το έργο αποσκοπούσε στη βελτίωση της επιτήρησης, αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, οι οποίες επιλέγουν μικρό αριθμό αποικιών, και είναι επίσης χρονοβόρες. Αυτό είναι ένας περιορισμός, επειδή εντοπίζονται μόνο οι πολυάριθμοι ορότυποι, ενώ οι μικρότερες αποικίες μπορεί να μην αναγνωρίζονται. Η σαλμονέλα έχει περισσότερους από 2.600 οροτύπους, με μόνο μια μικρή μόνο ποσότητα που σχετίζεται με ανθρώπινες ασθένειες.

Η κύρια ερευνήτρια, Nikki W. Shariat, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Georgia College of Veterinary Medicine, εντόπισε οροτύπους Salmonella σε ένα εμπορικό εργοστάσιο πουλερικών για να καθορίσει τα προφίλ οροτύπου μετά από κάθε σημαντικό στάδιο επεξεργασίας. Το έκανε αυτό λαμβάνοντας δείγματα σφαγίων, τόσο πριν όσο και μετά την ψύξη.

Η έρευνα της Shariat έδειξε ότι “… Η μερική αύξηση της επιλεκτικότητας του μη-επιλεκτικού βήματος καλλιέργειας πριν από τον εμπλουτισμό, ήταν αρκετή για την ανάκτηση της Salmonella 24 ώρες νωρίτερα από ό,τι είναι το τρέχον πρότυπο που χρησιμοποιεί επιλεκτικούς εμπλουτισμούς”, σύμφωνα με την έκθεση. “Αυτή η προσέγγιση απέφερε παρόμοια επικράτηση  Salmonella  σε σύγκριση με την παραδοσιακή προσέγγιση της καλλιέργειας δύο βημάτων”.

Ο δεύτερος στόχος της Shariat, ήταν να εντοπίσει τους οροτύπους του βακτηρίου μέσω εμπορικής επεξεργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό, συνέκρινε προ-εμπλουτισμένα και εμπλουτισμένα προφίλ οροτύπου από διάφορες πηγές που σχετίζονται με τα πουλερικά, όπως σφάγια, μονάδα κρεατοπαραγωγής, απορρίμματα και ζωοτροφές, μεταξύ άλλων. Δεκαοκτώ διαφορετικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, ενώ σε κάθε επίσκεψη συλλέχθηκαν διπλά δείγματα, αναφέρει η έκθεση. Το CRISPR-SeroSeq ήταν σε θέση να ανιχνεύσει και μικρές ποσότητες οροτύπων Salmonella σε δείγματα μικτής καλλιέργειας.

Πηγή: Food Safety

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο