ΑρχικήΝέαΠαράνομη εργασία σε κρεοπωλεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Παράνομη εργασία σε κρεοπωλεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

2 λεπτά ανάγνωσης

Παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας εντοπίστηκε σε 4 κρεοπωλεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε Αττική και Θεσσαλονίκη, πριν τις εορτές του Πάσχα για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

- Advertisement -

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, κατά το διάστημα από 24 Απριλίου 2024 έως 3 Μαΐου 2024, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος –πώλησης τροφίμων, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε συνολικά -27- επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και -κατά περίπτωση- από κοινού με υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών.

- Advertisement -

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Στην Αττική:

- Advertisement -
  • σε δυο επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κρέατος, να απασχολούνται -2- εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • σε  δυο κρεοπωλεία, να απασχολούνται -2-  εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Καφές: Η σοκαριστική διεθνής έκθεση «Δηλητήριο στον καφέ σου» και η απάντηση του BfR για την ασφάλεια των καταναλωτών

Η έκθεση «Poison in Your Coffee» καταγράφει εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, ενώ το BfR αξιολογεί διαφορετικά τον κίνδυνο.

Σοκολατούχο γάλα: Η επιστήμη εξηγεί πότε μπορεί να βοηθήσει μετά την άσκηση

Τα θρεπτικά συστατικά του, τα οφέλη και οι παγίδες της αυξημένης κατανάλωσης

Βιομηχανία τροφίμων: Αυξήθηκε η ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων και για αγωγές, σύμφωνα με έρευνα σε 450 στελέχη

Διεθνής έρευνα σε 450 στελέχη δείχνει ότι η ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων αυξήθηκε στο 45%, μαζί με τους κινδύνους για την υγεία.