Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερα από 400 κρούσματα Salmonella Oranienburg από άγνωστη αιτία σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΠερισσότερα από 400 κρούσματα Salmonella Oranienburg από άγνωστη αιτία σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ
spot_img

cibum team

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ασθενών από Salmonella Oranienburg καθώς το CDC εντόπισε άλλους 140 ασθενείς, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 416, και εξακολουθεί να αναζητά την πηγή των λοιμώξεων.

Τα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ και οι 66 από τους ασθενείς,  χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το CDC οι αρχές έχουν συλλέξει δείγματα τροφίμων από τα εστιατόρια τα οποία επισκέφθηκαν ασθενείς. Το στέλεχος της Salmonella Oranienburg βρέθηκε σε ένα δείγμα που ελήφθη από ένα φλιτζάνι καρυκευμάτων για φαγητό που περιείχε μεταξύ άλλων κόλιανδρο. Ο ασθενής ανέφερε ότι το δοχείο καρυκεύματος περιείχε επίσης κρεμμύδια τα οποία δεν κατέστη δυνατό να αναλυθούν.

«Επειδή υπήρχαν πολλά είδη τροφίμων στο δοχείο και στο δείγμα που δοκιμάστηκε, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε ποιο είδος τροφίμου ήταν μολυσμένο. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες σε συνδυασμό με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες για να περιορίσουμε τον κατάλογο των πιθανών τροφών που σχετίζονται με ασθένειες» αναφέρεται στην ενημέρωση.

Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό που έχει ανακοινωθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί ασθενείς αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν ελέγχονται για λοίμωξη από σαλμονέλα. Επιπλέον, οι πρόσφατες ασθένειες ενδέχεται να μην έχουν ακόμη αναφερθεί καθώς συνήθως χρειάζονται 3 έως 4 εβδομάδες  για να διαπιστωθεί εάν η αιτία της συμπτωμάτων είναι μόλυνση από Salmonella Oranienburg.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν μέσα σε 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την έκθεση και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4-7 ημέρες.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα