Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση έξω από εργοστάσιο πουλερικών

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση έξω από εργοστάσιο πουλερικών
spot_img

cibum team

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στη εταιρεία Foster Farms, η οποία κατέληξε σε 13 συλλήψεις. Η Foster Farms, ο μεγαλύτερος παραγωγός πουλερικών στην Καλιφόρνια, ήταν συχνά στο παρελθόν στόχος κατηγοριών για κακοποίηση ζώων. Έχει κατηγορηθεί για μη τήρηση της καλής διαβίωσης των ζώων, περιβαλλοντικές παραβάσεις αλλά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πίσω από την εκστρατεία αυτή, ήταν η Direct Action Everywhere (DxE), ένα διεθνές δίκτυο ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εμφανίστηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στην υπόθεση. Πολλοί ήλπιζαν να διαταράξουν την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας κρέατος. Η Foster Farms παράγει κοτόπουλο για την Amazon και την Chick-fil-A, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στην Αμερική.

Περισσότεροι από δώδεκα ακτιβιστές εμπόδισαν με τα σώματά τους τη διέλευση φορτηγών που μετέφεραν προς τη μονάδα ζωντανά κοτόπουλα ή εξήγαγαν από αυτήν έτοιμο κρέας. Άλλοι διαδηλωτές κατάφεραν να σώσουν τέσσερα κοτόπουλα, δύο από τα οποία διασώθηκαν απευθείας από τον ιμάντα μεταφοράς λίγες στιγμές πριν από τη σφαγή, όπως δήλωσε η DxE.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων μετέδιδε live τη ροή της διαμαρτυρίας στο Facebook, η οποία διήρκεσε οκτώ ώρες. Έντεκα ακτιβιστές εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή με εγγύηση 43.125 ευρώ.

Η DxE κυκλοφόρησε πρόσφατα πλάνα από κρυφή κάμερα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα οποία δείχνουν επανειλημμένες παραβιάσεις των νόμων περί καλής μεταχείρισης των ζώων, σύμφωνα με το DxE.

Στα πλάνα αυτά, φαίνεται πως οι διαδικασίες της Foster Farms παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας της, την πιστοποίηση American Humane για την καλή διαβίωση των ζώων και τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας. Ωστόσο, οι κρατικές και τοπικές αρχές αγνόησαν τις επίσημες καταγγελίες κατά του παραγωγού πουλερικών, λέει η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Christina Liu που είναι συντονίστρια του DxE στο Σαν Φρανσίσκο  και συμμετείχε στη διαμαρτυρία  δήλωσε: «Τα ζώα κακοποιούνται εδώ. Αυτές οι πρακτικές είναι φρικιαστικές και παράνομες – αλλά είναι επίσης συνηθισμένες για τη βιομηχανία εκτροφής».

Στην Foster Farms έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα στο παρελθόν για τις τακτικές της. Αυτές οι αντιπαραθέσεις που έχουν ιστορία δεκαετιών,  περιλαμβάνουν παραβιάσεις σε περιβαλλοντικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 1998, η Foster Farms παραδέχτηκε την ενοχή της για την απόρριψη περίπου 41,5 εκατομμυρίων λίτρων ομβρίων υλικών μολυσμένων με κοπριά κοτόπουλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαλειφθεί ένα προστατευόμενο είδος που ζούσε στη λίμνη και η εταιρεία να λάβει πρόστιμο 500.000 δολαρίων.

Το 2015, στη Foster Farms επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 38.000 ευρώ για την απελευθέρωση ακατέργαστων λυμάτων επεξεργασίας κοτόπουλου. Το επόμενο έτος, έφτασε σε έναν διακανονισμό 8.732 ευρώ για παραβίαση των κανονισμών της  ποιότητας του αέρα.

Πιο πρόσφατα, στις εγκαταστάσεις της στο Λίβινγκστον επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 172.500 ευρώ για παραβιάσεις του COVID-19. Η μη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οδήγησε στη μόλυνση περισσότερων από 400 υπαλλήλων και στο θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων.

“Οι εργοστασιακές γεωργικές εταιρείες όπως η Foster Farms εκμεταλλεύονται ευάλωτους ανθρώπους αλλά και ζώα με σκοπό το κέρδος, και με καταστροφικές επιπτώσεις που επηρεάζουν όλους μας”, δήλωσε ο Liu.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γαριδάκια: Τι είναι η πορτοκαλί σκόνη που κολλάει στα χέρια;

Πως φτιάχνονται τα γαριδάκια Cheetos - Το επτασφράγιστο μυστικό.

Ανατροπή: Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα δεν έχουν καλύτερη γεύση από μη επεξεργασμένα

Η ελκυστικότητα των τροφίμων εξαρτάται από τους υδατάνθρακες και το λίπος και όχι από το πόσο επεξεργασμένα είναι.

cibumLEARNING: Food Defense Advanced Training Course

ΣΕ 3 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 29 NOE, 7 ΔΕΚ ΚΑΙ 14 ΔΕΚ 2023
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα