ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΑπολογισμός 2021 της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα...

Απολογισμός 2021 της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων έδωσε στη δημοσιότητας τη 2η Έκθεση – Απολογισμό της για το έτος 2021. Η Συμμαχία είναι μια συντονισμένη δράση στη χώρα μας για τη διάχυση καλών πρακτικών, την ανταλλαγή γνώσης και την ανάπτυξη συνεργειών γύρω από την πρόληψη και μείωση της σπατάλης σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Συμμαχία ξεκίνησε το 2020, συντονίζεται από το Μπορούμε, έχει την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συμμετέχουν εθελοντικά  σε αυτήν δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς αλλά και εκπρόσωποι της ΚτΠ και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

- Advertisement -

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΒ Βασιλόπουλος και τους ανθρώπους της για την πολύτιμη στήριξη κατά την εκκίνηση και λειτουργία της Συμμαχίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την 2η Έκθεση εδώ https://foodsavingalliancegreece.gr/wp-content/uploads/ekthesi/Έκθεση-2η-Απολογισμός_2021_τελικό.pdf.

- Advertisement -

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη Συμμαχία και με ποιον τρόπο μπορείτε να γίνετε και εσείς συμμέτοχος της συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού ζητήματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2103237805 ή να αποστείλετε email στο alliance@boroume.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.