ΑρχικήΝέαΑυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας

Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας

2 λεπτά ανάγνωσης

“Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας”.

«H δημιουργία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου παραγωγής που προστατεύει τα τοπικά οικοσυστήματα και διασφαλίζει την τροφική επάρκεια, είναι ο διπλός στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», επισημαίνει ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας.

- Advertisement -

«Εργαζόμαστε σκληρά», πρόσθεσε, «για μια αγροτική παραγωγή που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

«Στηρίζουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς μας! Χτίζουμε την ελληνική αγροτική οικονομία του αύριο», τόνισε ο ΥπΑΑΤ.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός «Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, είναι ημέρα αφύπνισης για την προστασία της πλούσιας ζωής του πλανήτη μας. Η βιοποικιλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό για την υγεία του περιβάλλοντος. Κάθε είδος της χλωρίδας και της πανίδας, όσο μικρό και αν είναι έχει τον δικό του πολύτιμο ρόλο στην αλυσίδα της ζωής.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απειλή του αύριο. Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της βρίσκονται προ των πυλών, ήδη σημαντικό ποσοστό των ειδών ζώων και φυτών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το “αθώο” λαχανικό πίσω από χιλιάδες λοιμώξεις και δεκάδες θανάτους – Νέα ανάκληση 7.900 συσκευασιών

Το μικροβιολογικό «τυφλό σημείο» ενός δημοφιλούς τροφίμου που έχει συνδεθεί με σοβαρές επιδημίες διεθνώς.

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.