ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΕναέριοι ψεκασμοί κατά κουνουπιών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

Εναέριοι ψεκασμοί κατά κουνουπιών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

Τρεις διαδοχικές νύχτες με ελικόπτερο σε έκταση 120.000 στρεμμάτων

2 λεπτά ανάγνωσης

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν από αέρος στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής και εντομολογικής επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή και με στόχο να περιοριστούν η όχληση αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν με ειδικού τύπου ελικόπτερο, σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής και θα καλύψουν συνολικά έκταση 120.000 στρεμμάτων. Θα ξεκινούν με τη δύση του ηλίου, θα διαρκούν 2 ώρες και θα χρησιμοποιείται σκεύασμα εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο. Έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Advertisement -

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές. Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΥΠΑΑΤ: Επείγουσα αποστολή δειγμάτων με επικίνδυνα παθογόνα στη Γαλλία – Ερωτήματα για τη δημόσια υγεία

Επείγουσες αναλύσεις στο Παρίσι για Listeria και σταφυλοκοκκικές τοξίνες – Ανοιχτά ερωτήματα για προϊόντα και ενδεχόμενη επιμόλυνση.

Ψάρια στην ΕΕ: Σοβαρά κενά στους ελέγχους και διπλάσιο ποσοστό προβληματικών δειγμάτων διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν

Η Κομισιόν διαπιστώνει ανεπαρκή κατάρτιση, δόλιες πρακτικές, προβλήματα ελέγχου της ψυκτικής αλυσίδας και αδυναμίες στην επαλήθευση της ασφάλειας αλιευμάτων.

Η ΕΕ μπλοκάρει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών από περιοχές ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω γρίπης των πτηνών

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός περιορίζει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών μετά την επιβεβαίωση εστιών γρίπης των πτηνών.