Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα
spot_img

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

Το διττανθρακικό νάτριο, γνωστό στην καθομιλουμένη ως «μαγειρική σόδα», έχει ποικίλες χρήσεις και βρίσκεται σε οικιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαγειρικής σόδας στην Ευρώπη, η Tata Chemicals Europe (TCE), ξεκίνησε την παραγωγή με έναν καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Αυτή η μοναδική και καινοτόμος διαδικασία έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με περαιτέρω διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική σόδα Ecokarb® θα εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας δεκάδες εκατομμύρια έσοδα από εξαγωγές κάθε χρόνο. Μεγάλο μέρος του εξαγόμενου διττανθρακικού νατρίου θα χρησιμοποιηθεί στην αιμοκάθαρση για τη θεραπεία ατόμων που ζουν με νεφρική νόσο.

Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης μονάδας δέσμευσης και χρήσης άνθρακα βιομηχανικής κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εγκατάσταση των 20 εκατομμυρίων λιρών θα απορροφά 40.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο από τις εκπομπές ενέργειας. Αυτό το CO2 στη συνέχεια θα μετατραπεί σε τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία που παράγει μια πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μαγειρικής σόδας. 

Το εργοστάσιο θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα της TCE κατά 10% και το CO2 που συλλαμβάνεται θα ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 20.000 αυτοκινήτων από το δρόμο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο