Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας: Αναποτελεσματικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΚρέας: Αναποτελεσματικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του
spot_img

Πειραματική μελέτη σε φοιτητές διερεύνησε ένα μπορούν οι προειδοποιητικές ετικέτες για το κλίμα να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος.

Η κατανάλωση κρέατος έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία του ανθρώπου όσο και στην υγεία του πλανήτη. Μέχρι σήμερα, πολύ λίγες μελέτες έχουν εξετάσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης κρέατος. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Food Quality and Preference διερεύνησε πόσο επηρεάζουν την κατανάλωση οι προειδοποιητικές ετικέτες για το κλίμα,  σε δύο εστιατόρια πανεπιστημιακού κολεγίου σε διάστημα πέντε εβδομάδων. 

Στο Κολλέγιο Α οι εβδομάδες παρέμβασης αποτελούνταν από ετικέτες μόνο κειμένου ή κειμένου και εικόνας που κοινοποιούσαν τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες της κατανάλωσης κρέατος και στο Κολλέγιο Β οι θαμώνες εκτέθηκαν είτε σε περιβαλλοντικές ή υγειονομικές ετικέτες. Συνολικά 13.869 (6.577 στο College A και 7.292 στο College B) γεύματα (πιάτα) αναλύθηκαν κατά την περίοδο ενδιαφέροντος. 

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως και στα δύο κολέγια οι προειδοποιητικές ετικέτες δεν επηρέασαν σημαντικά την κατανάλωση κρέατος, η οποία μειώθηκε μόνο όταν αυξήθηκαν οι επιλογές φυτικών γευμάτων. Οι θαμώνες και στις δύο αίθουσες εστίασης αντιλήφθηκαν τις περιβαλλοντικές ετικέτες που έφεραν κείμενο και εικόνες ως πιο κατατοπιστικές και επιδράσεις στην αλλαγή συμπεριφοράς σε σύγκριση με τις άλλες παρεμβάσεις επισήμανσης. αν και αυτό δεν μεταφράστηκε σε αλλαγή συμπεριφοράς. 

Να σημειωθεί πως τα ευρήματα αυτής της μελέτης έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενη έρευνα, σύμφωνα με την οποία, όλες οι προειδοποιητικές ετικέτες, που έδειχναν μια γραφική εικόνα δίπλα στο κείμενο, μείωσαν τις επιλογές γευμάτων κρέατος κατά 7-10%.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο