Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Pierre Castel: Ο δισεκατομμυριούχος οινοποιός που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 427 εκ. € !

ΑρχικήΝέαΔιεθνήPierre Castel: Ο δισεκατομμυριούχος οινοποιός που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 427 εκ. € !
spot_img

Κατηγορείται πως υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις με διαφορετικό όνομα.

Ο Pierre Castel και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν χτίσει μια μεγάλη αυτοκρατορία εμπορίου κρασιού στην Ευρώπη, αλλά και μπύρας στην Αφρική. Μάλιστα, ο όμιλος Castel θεωρείται ο τρίτος παγκοσμίως μεγαλύτερος στο εμπόριο κρασιού.

Το όνομα Castel είναι τόσο μεγάλο στη βιομηχανία κρασιού, που νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε ότι η Diageo θα πουλούσε τις επιχειρήσεις της για την μπύρα Guiness στο Καμερούν στον όμιλο για περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η επωνυμία να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Αλλά όπως πολλές άλλες αυτοκρατορίες, η κληρονομιά του Castel δεν χτίστηκε τελείως νόμιμα, καθώς ο Pierre Castel κατηγορείται πως υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις με διαφορετικό όνομα, όπως πληροφορεί το Bloomberg.

Πριν, όμως το εφετείο καταλήξει σε αυτή την απόφαση, οι ελβετικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν τις φορολογικές υποθέσεις του Castel το 2017, έπειτα από υποψίες ότι ο «Castel» που είχε υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα ήταν στην πραγματικότητα ο ιδρυτής και επικεφαλής μιας σημαντικής αυτοκρατορίας ποτών και κάποιος με σημαντική προσωπική περιουσία .

Το όνομα του Castel, καθώς και άλλων μελών της οικογένειας και μάλιστα των εταιρειών που εμπλέκονται, διατυπώθηκαν στη δικαστική απόφαση. Ωστόσο, η απόφαση περιελάμβανε μια λεπτομερή περιγραφή του Pierre Castel, συμπεριλαμβανομένου του έτους γέννησής του, της εθνικότητάς του και της καριέρας του που τον ενοχοποιούν απόλυτα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι οι φόροι και τα πρόστιμα που οφείλονται ανέρχονται σε περίπου 415 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (427 εκατομμύρια ευρώ). Ο Castel είχε 30 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο ελβετικό ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Οι εκπρόσωποι του Castel παραδέχθηκαν ότι παρέλειψαν «ορισμένα στοιχεία» των εσόδων και της περιουσίας του μεταξύ 2007 και 2011, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Η νέα εξίσωση – Του Νίκου Γδοντέλη

Γιατί τα πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων είναι "ορφανά" χωρίς το Food Safety Culture.

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα