ΑρχικήΝέαΠΟΕΣΕ: Σε νέο πολύμηνο lockdown η εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Σε νέο πολύμηνο lockdown η εστίαση

cibum team

Σε μίνι lockdown μπαίνει η αγορά της εστίασης από τις 13 Σεπτέμβριου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την παρουσία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) .

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

- Advertisement -

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o «πολιορκητικός κριός» απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».

Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:

  • Μείωση ενοικίων
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
  • Νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική