Κάθε φθινόπωρο, φαίνεται να υπάρχει κάποια σύγχυση όσον αφορά τα ροφήματα με βάση το μήλο, και τώρα, φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους το θέμα.
Αν έχετε βρεθεί ποτέ να στέκεστε στο σούπερ μάρκετ και να αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ χυμού μήλου και μηλίτη, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Είναι μια ερώτηση που βασανίζει γενιές και γενιές διψασμένων ανθρώπων.
Όπως αποδεικνύεται, η μόνη πραγματική διαφορά έγκειται στο βαθμό επεξεργασίας που υφίσταται το υγρό. Ο μηλίτης είναι φρέσκος, αφιλτράριστος και συχνά μη παστεριωμένος. Θεωρείται επίσης εποχιακό ποτό και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί εκτός των φθινοπωρινών μηνών.
Ο χυμός μήλου, από την άλλη πλευρά, φιλτράρεται και παστεριώνεται, γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πιο γλυκιά γεύση και πιο απαλή υφή.
Λάβετε υπόψη ότι επειδή ο μηλίτης μήλου δεν φιλτράρεται και συχνά δεν παστεριώνεται, έχει διάρκεια ζωής μόνο περίπου πέντε ημέρες. Θα πρέπει επίσης να διατηρείται πάντα στο ψυγείο για να μη ζυμωθεί.
https://www.mentalfloss.com/article/560165/difference-between-apple-juice-and-apple-cider