Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια είναι η διαφορά του χυμού μήλου και του μηλίτη;

ΑρχικήΝέαΠοια είναι η διαφορά του χυμού μήλου και του μηλίτη;
spot_img

Κάθε φθινόπωρο, φαίνεται να υπάρχει κάποια σύγχυση όσον αφορά τα ροφήματα με βάση το μήλο, και τώρα, φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους το θέμα.

Αν έχετε βρεθεί ποτέ να στέκεστε στο σούπερ μάρκετ και να αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ χυμού μήλου και μηλίτη, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Είναι μια ερώτηση που βασανίζει γενιές και γενιές διψασμένων ανθρώπων.

- Advertisement -

Όπως αποδεικνύεται, η μόνη πραγματική διαφορά έγκειται στο βαθμό επεξεργασίας που υφίσταται το υγρό. Ο μηλίτης είναι φρέσκος, αφιλτράριστος και συχνά μη παστεριωμένος. Θεωρείται επίσης εποχιακό ποτό και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί εκτός των φθινοπωρινών μηνών.

Ο χυμός μήλου, από την άλλη πλευρά, φιλτράρεται και παστεριώνεται, γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πιο γλυκιά γεύση και πιο απαλή υφή.

Λάβετε υπόψη ότι επειδή ο μηλίτης μήλου δεν φιλτράρεται και συχνά δεν παστεριώνεται, έχει διάρκεια ζωής μόνο περίπου πέντε ημέρες. Θα πρέπει επίσης να διατηρείται πάντα στο ψυγείο για να μη ζυμωθεί.

https://www.mentalfloss.com/article/560165/difference-between-apple-juice-and-apple-cider

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα