Το Babybel είναι “δικό του” τυρί, αλλά έχει ομοιότητες με άλλα.
Αν και περιγράφεται ως ημίσκληρο τυρί, με τέσσερα βασικά συστατικά (παστεριωμένο γάλα, χορτοφαγική πυτιά, γαλακτικές ζυμώσεις και αλάτι), όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της εταιρείας, η Babybel το συγκρίνει με το ολλανδικό τυρί Edam, λόγω της ήπιας γεύσης και της παρόμοιας υφής του.
Το Edam είναι γνωστό από την πόλη του Edam στην Ολλανδία, και το χαρακτηριστικό του είναι η ημίσκληρη υφή και η ήπια γεύση του, κάτι που το καθιστά συγκρίσιμο με το Babybel. Αλλά το τελευταίο δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη τυροκομική κατηγορία.
Και τα δύο τυριά συχνά σφραγίζονται με κόκκινο κερί για προστασία. Ωστόσο, το όνομα “Edam Holland” είναι προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το τυρί που παράγεται στην περιοχή αυτή μπορεί να φέρει αυτήν την ονομασία.
Το κερί στα Babybels λειτουργεί ως προστατευτικό μέσο, δημιουργώντας ένα αεροστεγές σφράγισμα που διατηρεί το τυρί φρέσκο και ασφαλές, ενώ αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας. Το κερί αυτό είναι κατασκευασμένο από παραφίνη ασφαλή για τρόφιμα, και όχι από κερί μέλισσας. Τέλος το σελοφάν που περιβάλλει κάθε Babybel εξασφαλίζει ότι τα τυριά δεν κολλάνε μεταξύ τους κατά τη συσκευασία και μεταφορά.