Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι είναι οι 5 παράγοντες που θα κάνουν τους καταναλωτές να επιστρέψουν σε ένα σουπερμάρκετ;

ΑρχικήΝέαΠοιοι είναι οι 5 παράγοντες που θα κάνουν τους καταναλωτές να επιστρέψουν σε ένα σουπερμάρκετ;
spot_img

Ιταλική έρευνα σχετικά με τα σουπερμάρκετ και τις καταναλωτικές τάσεις που θα ανεβάσουν τις πωλήσεις τους.

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι από τα ψώνια τους στο σουπερμάρκετ; Σύμφωνα με μια έρευνα βασισμένη σε Ιταλούς καταναλωτές, όχι πολύ, καθώς μόνο το 39% είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία αγορών τους.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Bain & Company, σημειώνει πως το αν οι καταναλωτές θα επιστρέψουν για μελλοντικές αγορές σε ένα σουπερμάρκετ εξαρτάται συνολικά από 5 παράγοντες: η ποικιλία φρέσκων προϊόντων- όπως φρούτα και λαχανικά- τα κρέατα, τα ψάρια, τα delicatessen και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γιατί είναι σημαντικό, όμως, μια επιχείρηση να πληροί όσα περισσότερα από αυτά τα κριτήρια γίνεται; Γιατί σύμφωνα με την έρευνα, ένας πελάτης που μένει ευχαριστημένος από ένα κατάστημα όχι μόνο θα το επισκέπτεται συχνότερα, αλλά θα ξοδεύει και περισσότερα χρήματα, συμβάλλοντας σε μια αύξηση στις πωλήσεις ως και 45%.

“Εθνικός διχασμός” ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Ιταλία

Διαφορές ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Ιταλία εντόπισε η έρευνα, αναφορικά με το τι προτιμούν οι καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά, στη Βόρεια Ιταλία εκτιμιούνται περισσότερο οι θετικές εμπειρίες στα ψάρια και η προσφορά φρούτων και λαχανικών, ενώ στη Νότια είναι πιο σημαντικότερα τα κρέατα και το τμήμα των κρεοπωλείων στα σουπερμάρκετ.

Επιπλέον, οι πελάτες από τις περιοχές του Λάτσιο, του Μάρκε και της Τοσκάνης εκτιμούν περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά και μια μεγάλη προσφορά σε αυτά. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι καταναλωτές Σικελία και τη Σαρδηνία αναφέρουν τις χειρότερες εμπειρίες αγορών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο