Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσουμε μια σοκολάτα;

ΑρχικήΝέαΠοιος είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσουμε μια σοκολάτα;
spot_img

Σύμφωνα με την ειδικό Mary Luz Mejia, μόνο αν η σοκολάτα λιώσει στο στόμα προσφέρει πραγματική απόλαυση.

Με λάθος τρόπο καταναλώνουμε τόσο καιρό τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά μας, σύμφωνα με μια ειδικό στη γευσιγνωσία σοκολάτας.

Η Mary Luz Mejia είναι μια δημοσιογράφος και γευσιγνώστρια σοκολάτας.

Αν και το δεύτερο είναι μια ενδιαφέρουσα, αλλά ασυνήθιστη επιλογή καριέρας, της τράβηξε το ενδιαφέρον το 2019, όποτε και ξεκίνησε ένα τριετές μάθημα στη γευσιγνωσία σοκολάτας, μαθαίνοντας να αναλύει τη γεύση της, να εμβαθύνει στην ιστορία της και να ξεχωρίζει τις διαφορές  ανάμεσα στο καλό και το «mainstream» εμπορικό κακάο.

Ανά τα χρόνια η Luz Mejia παρατήρησε πως το Πάσχα, μέσα σε αυτή τη φρενίτιδα ενθουσιασμού των καταναλωτών για τα πασχαλινά αυγά, οι περισσότεροι απλά τα καταβροχθίζουν, χωρίς πραγματικά να τα απολαμβάνουν.

Επισημαίνοντας πως αυτή η τεχνική όχι απλά είναι λάθος, αλλά στερεί την μέγιστη απόλαυση, μοιράζεται μαζί μας το μυστικό για μια καλύτερη σοκολατένια εμπειρία: η σοκολάτα πρέπει να λιώσει στο στόμα.   Με αυτό τον τρόπο και μόνο θα μπορέσει κανείς να ξετυλίξει στο στόμα του όλες τις πολύπλοκες γεύσεις που έχει να προσφέρει η σοκολάτα.

Ένα άλλο μυστικό που έμαθε η ειδικός μέσα από την εμπειρία της είναι πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της σοκολάτας από κακάο και μιας φτηνής μπάρας σοκολάτας. «Πρέπει να κοιτάξετε σωστά τα συστατικά. Σε μια καλή μπάρα σοκολάτας, τα μόνα τρία συστατικά πρέπει να είναι ζάχαρη, κακάο και βούτυρο κακάο», λέει η Mary Luz Mejia σε δήλωση που παρατίθεται στο Metro.Uk. «Μπορεί να κοστίσει περισσότερο, αλλά η ποιότητα είναι καλύτερη».

Η Mary ισχυρίζεται ότι αυτή η διαφορά στη γεύση οφείλεται στη διαδικασία παρασκευής σοκολάτας, μιας και η σοκολάτα με πραγματικούς κόκκους κακάο παρασκευάζεται με ξηρή ζύμωσή τους, διασφαλίζοντας ότι είναι καλής ποιότητας. Αντίθετα, η σοκολάτα του εμπορίου, στην οποία δεν έχει γίνει αυτή η διαδικασία, πιθανότατα να μην είναι υψηλής ποιότητας, καθώς θα μπορούσαν οι κόκκοι να έχουν μουχλιάσει ή να έχουν πιάσει παράσιτα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα